Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová řada soutěže Survivor 2024 je v plném proudu. A tohle je první část soutěžících, kteří odletěli do Dominikánské republiky, kde probíhá natáčení nejnáročnější reality show světa, boj o titul a 2,5 milionu korun.

Ornella Koktová, 31 let, podnikatelka

Na karibský ostrov odletěla Ornella Koktová (31), která na nějaký čas opustila svého manžela Josefa Koktu a jejich tři děti. Přestože ji ostatní soutěžící mohou podceňovat, je Ornella rozhodnutá předvést svou tvrdou stránku a odolnost. Na těžké podmínky je připravená a nedělá si z nich hlavu. Zná dobře hru a jde do ní s jasně stanoveným plánem. Chce ukázat svým dětem, že jejich máma je lvice, která se dokáže vypořádat s kdejakou výzvou.

Ivana Jirešová, 47 let, herečka

Ivana Jirešová (47)se proslavila rolí v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Je známa svým nadšením pro jógu a zdravý životní styl. Ivana má za sebou těžký rozvod, se svým exmanželem měla vyhrocené vztahy a čelila nepříjemným útokům. Usmířili se krátce před jeho úmrtím. Herečka věří, že život jí posílá příležitosti, které mají smysl, a takto vnímá i svou účast v soutěži. Největší obavy má z toho, jak bude schopna vycházet s ostatními lidmi, protože sama za sebe říká, že nedokáže své emoce skrývat. Největší výzvou je pro ni sociální hra, jelikož je pro ni důležité jednat s lidmi čestně a otevřeně. Ví ale, že někdy i lež k Survivoru patří, a chce si vyzkoušet, zda to dokáže.

Martin Prágr, 29 let, tanečník

Martin se dostal do povědomí široké veřejnosti jako účastník soutěže StarDance. Jeho tanečními partnerkami byly Gabriela Soukalová, Simona Babčáková a Iva Kubelková. Martin Prágr (29) je člověkem, který se nikdy nevzdává, a když už se pro něco rozhodne, věnuje maximální úsilí a soustředěnost tomu, aby uspěl. To platí i pro účast v soutěži, kterou bere jako výzvu a hodlá ji využít na 100 %. Kromě tance se do paměti lidí zapsal i benefiční akcí na pomoc Hodonínu po ničivém tornádu.

Sebastian Navrátil, 32 let, hudebník

Sebastian je jeden z nejposlouchanějších českých zpěváků. Za poslední rok se rozešel s dlouholetou přítelkyní, ale také změnil hudební styl. Svou účast v Survivoru vnímá jako pokračování této proměny nebo odrazový můstek. Bere ji jako výzvu, ve které uplatní svou přirozenou soutěživost, a také jako příležitost vystoupit ze své komfortní zóny. Chce reprezentovat popové zpěváky a dokázat, že i oni jsou drsní a mají na to, popasovat se s tak těžkou výzvou. Jeho současnou partnerkou je modelka a vítězka České Miss Andrea Bezděková, která se v Survivoru objevila minulý rok.

Samuel Krištofič, 34 let, MMA zápasník

Samuela znají fanoušci bojových sportů pod přezdívkou Pirát (34), kterému se na konci roku podařilo překonat Karlose Vémolu. Samuel má za sebou těžké dětství. Otec byl alkoholik a matka jej a jeho sestru vychovávala sama. Rodina často neměla peníze, ale právě tato zkušenost jej podle jeho vlastních slov neustále posouvá dopředu a pomáhá mu být lepším člověkem i sportovcem. Na ostrově má v plánu hrát hru na padoucha s tváří medvídka. Ostatní soutěžící je připraven si získat především svým humorem.

Rachel Karnížová, 22 let, hvězda Love Islandu

Rachel byla rozhodně nejhlasitějším účastníkem třetího ročníku reality show Love Island, kde se dostala až do finále. Vztah s přítelem ale nevydržel a v lednu letošního roku pár oznámil rozchod. Už před účastí v Love Islandu všichni na Slovensku věděli, kdo je Rachel, když zveřejnila informaci o tom, že v minulém vztahu byla obětí domácího násilí. Rachel je velmi ambiciózní a ví, jak na sebe upoutat pozornost. Kde je Rachel, není nouze o dobrodružství, drama i zábavu. Ač to na první pohled nemusí nechat na sobě znát, je schopna velice chytře přizpůsobit své chování tak, aby nakonec dosáhla svého.

Martin Mikyska, 30 let, komik

Youtubera a komika Martina Mikysku znají lidé spíše pod pseudonymem Mikýř. Jeho pořad kombinuje zpravodajský formát s absurdním humorem. Mikýř je bývalým úspěšným snowboardistou a několikanásobným mistrem České republiky ve slopestyle. Do Survivoru se hlásil už v minulosti. Svou účast v soutěži bere jako výzvu, která se neodmítá, a věří, že ve stáří bude vděčný, že si tuto příležitost nenechal ujít. Těší se na sportovní výzvy a s nekomfortem i nepříjemnými situacemi plánuje bojovat humorem. Na ostrově bude nejvíce postrádat svou přítelkyni a jezevčíka.

Denisa Dvořáková, 32 let, topmodelka

Denisa Dvořáková (34) je česká topmodelka, která v roce 2006 vyhrála světové finále soutěže Elite Model Look. S modelingem začínala v patnácti letech. Předváděla pro nejslavnější světové návrháře. Její život a kariéra jsou splněným snem mnoha dívek. Denisa rozhodně není křehkou a rozmazlenou dívkou, jak si o ní lidé myslí. Na svou účast v soutěži se pečlivě připravovala. Například se učila, jak rozdělat oheň pomocí křemene.

Yenifer Cao, 30 let, influencerka

Yenifer je dcerou vietnamských rodičů, kteří spolu pracovali v továrně v Rusku a následně se přestěhovali do Německa, kde se Yenifer také narodila. Kvůli problémům s přistěhovalectvím se ale musela celá rodina přesunout do Česka. Jelikož její rodiče museli hodně pracovat, svěřili své děti do péče strýci. Po letech se i s bratrem přestěhovala zpět do Německa, kde její bratr tragicky zahynul při autonehodě.

Yenifer se následně vdala, ale její manželství nemělo dlouhého trvání. V současné době by se ráda více věnovala herectví. Objevila se v seriálu Boží mlýny, reality show Zlatá mládež a v roce 2020 také v soutěži Masterchef Česko. Ráda by svou účastí v soutěži lidem a svým blízkým ukázala, že to, jak se prezentuje na sociálních sítích, je jen fasáda a že v životě je nutné překonávat těžké věci, aby člověk dosáhl něčeho výjimečného.

Michael Skalický, 33 let, operní pěvec

Michael je třináct let operním pěvcem, a navíc v Praze provozuje dvě hospody. Na základní škole byl šikanován, protože byl pro ostatní zrzavým zpívajícím klukem s výrazným a nepřeslechnutelným hlasem. Svou účastí v soutěži by rád dokázal, že není slabý ani zženštilý a že i jako gay může být opravdovým mužem. Michael se nebojí ukázat emoce, rád kolem sebe šíří pozitivní energii, ale zároveň nezapomíná, že jde o hru, a je připraven hrát tvrdě, vážně a strategicky. Michael je osobnost, kterou nelze přeslechnout. Vždycky si přál být sólovým pěvcem a věří, že sólo dostane prozatím alespoň ve hře Survivor.

Veronika Sandholzová, 23 let, studentka

Veronika je velice cílevědomá a pro úspěch je schopna udělat téměř cokoli. V roce 2021 získala titul Miss Sympatie. V soutěži hodlá naplno využívat všech svých zbraní, aby si získala důvěru ostatních lidí. Nebojí se použít lež, ohnout informace ve svůj prospěch a tvořit tajné aliance na více stranách.

Martin Carev, 25 let, cestovatel

V šestnácti letech Martin založil kanál na YouTubu, který má nyní více než 500 tisíc odběratelů. Stále je jedním z nejoblíbenějších influencerů generace Y. Působí také ve světě modelingu a vydal i několik vlastních písní. V roce 2022 se objevil v pořadu Tvoje tvář má známý hlas. V posledních letech se věnoval především cestování po světě a malou roli si střihl i v seriálu Ulice. Martin je velkým fanouškem Survivoru, má nastudované všechny řady soutěže, včetně zahraničních verzí. Díky extrémním výletům, jež během svých cest podnikl, je připraven na tvrdé podmínky, kterým bude muset na ostrově čelit.

Adéla Krejdlová, 22 let, zpěvačka

Adéla se v roce 2020 zúčastnila show Česko-Slovensko hledá SuperStar, kde postoupila mezi pětadvacet nejlepších. V současné době se věnuje hlavně cestování a modelingu. O účast v Survivoru hodně stála a přípravám obětovala maximum. Do soutěže jde se strategií přelstít, přežít a přehrát. Největším problém pro ni bude představovat digitální detox a také stesk po jejích blízkých. V případě vítězství by finanční výhru investovala do vlastní kavárny, kterou by ráda provozovala se svým přítelem.

Jack Hamid, 46 let, hotelový manažer

Jack se narodil v Káhiře, ve vlivné rodině. Jeho otec působí jako mezinárodní diplomat a jeho matka byla úspěšnou podnikatelkou v lékárnictví. Jack měl díky tomu tvrdou výchovu a chodil i na armádní školu, odkud si prý do soutěže nese kdejakou zkušenost. Dnes je Jack se svými sourozenci v kontaktu jen zřídka a nestýká se ani s otcem. Jack je rozvedený a má čtyřletého syna. Tomu by rád ukázal, že jeho táta je hrdina. V Česku žije již 15 let a dlouhá léta se živí jako manager pětihvězdičkových hotelů. Do Survivoru se přihlásil, aby našel sám sebe a pravé přátele. Miluje pozornost a je schopen udělat cokoli, aby ji získal. Říká o sobě, že je příliš čestný, s každým se rychle skamarádí. Je ale také drama queen a ví, že v ostatních bude vzbuzovat emoce. Ať už pozitivní, či negativní. Pokud by vyhrál, rád by veškeré peníze věnoval dětem bez domova.

Jakub Bína, 39 let, trenér

Jakub je zpěvákem skupiny Skyline. Je známý svou extrémní proměnou z party zvířete na trenéra fitness a kulturistiky. Jako trenér účinkoval v pořadu Zpátky na vrchol, kde lidem radil se změnou životního stylu. Neváhá před ostatními lidmi mluvit otevřeně o svých pocitech a vyjadřovat se k tabuizovaným tématům. Ve svém životě vyhledává nejtěžší výzvy, které by mohl překonat. Do soutěže jde s motivací vyzkoušet si pobyt na ostrově ve společnosti lidí, které vůbec nezná. Je velice upřímný a tvrdý, s ostatními nemá slitování, nerad ustupuje a rozhodně není tím, kdo se nechá umlčet.

Nejnáročnější reality show světa Survivor Česko & Slovensko bude na Voyo pravidelně v úterý a ve středu, poprvé 27. února. O týden později vždy na TV Nova.

Reklama

Další články

Načítám