Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Drsná reality show Survivor se po roce vrátila na televizní obrazovky. Tropický ráj se pro soutěžící změnil ve hru o přežití. Vítěz může být jen jeden. Kdo získá pohádkovou výhru 2 500 000 Kč a titul Survivor Česko & Slovensko 2024, se dozvíme již brzy.

Třetí řada reality show Survivor měla premiéru 27. února na platformě Voyo, o týden později byla vysílána na televizi Nova a slovenské televizi Markíza. Natáčí se opět v Dominikánské republice. Pořadem provází osvědčený moderátor Ondřej Novotný.

Co se děje v Survivoru

Pozor, následující pasáž obsahuje spoilery!

1. díl

V prvním dílu třetí série reality show Survivor jsme se seznámili se soutěžícími z kmene Titánů a Lovců. Titány, známé osobnosti českého showbyznysu, porazili hned v první výzvě smrtelníci z řad Lovců, čímž získali balíček nutný k přežití. Celebrity si musely vystačit s málem.

O emotivní okamžiky nebyla nouze. Michael, operní zpěvák z kmene Lovců, nezvládnul první noc v divočině a zkolaboval. Po probuzení musel každý kmen vyslat svého zástupce do blíže nespecifikované výzvy, kde dali soupeři hlavy dohromady a rozdělili si imunitu, díky níž jsou ve hře neohrožení.

2. díl

Ve druhém dílu atmosféra zhoustla, Titáni si uvědomili závažnost absence ohně a Lovci se dohadovali, kdo večer ulehne vedle chrápajícího Bandurka. Příchodem čtyř nových hráčů se vzduch alespoň na chvíli vyčistil.

Kmeny se utkaly v další fyzicky náročné výzvě, ve které opět zvítězili Lovci. Radost ze získané imunity, díky které nebyl nikdo ze členů ohrožen, a výživné dobroty byla nepopsatelná. Úsměv spadnul celebritám, jelikož je čekalo vyřazování.

Nesmrtelný byl toho osudného večera pouze výherce individuální imunity Mikýř. Ten však učinil šokující rozhodnutí, vzdal se této výhody a daroval ji spoluhráči Sebastianovi. Na oplátku jím byl nominován do duelu, kde se utkal s vyřazenou soutěžící Adélou. Hráčka, která byla označena jako slabý článek týmu, se zpočátku rozhodujícího souboje nechtěla zúčastnit, nakonec se odvážila, ale bohužel soutěž opustila.

3. díl

Ve třetím dílu se soutěžící ani nestihli vzpamatovat z první kmenové rady a utkali se v dalším souboji o odměnu. Titáni ve velmi těsném boji zvítězili a dočkali se vytouženého ohně. Následující den přinesl další souboj o odměnu, ve kterém naopak vyhráli Lovci. V noci oba kmeny čelily matce přírodě. Kolem ostrova řádila bouře, a tak hráči museli být evakuováni.

4. díl

Ve čtvrtém dílu se počasí uklidnilo, díky čemuž se mohl uskutečnit v pořadí druhý souboj o kmenovou imunitu. Bohužel, byl kmen Titánů opět poražen Lovci a čekala je kmenová rada. Výhodu měla pouze vítězka souboje o individuální imunitu Yenifer, jejíž rozhodnutí mohlo stát jednoho člena kmene život ve hře. O tom koho Titáni vyřadí, nebylo do poslední chvíle jasno. Nakonec si to v rozhodujícím duelu rozdaly dámy, nově příchozí Kateřina, která byla do duelu nominována Yenifer, a Denisa, jež byla vyřazena. Soutěž opustila barmanka Kateřina, ale nebyla sama.

Do kmene Lovců se po úspěšné operaci vrátil operní pěvec Michael, který hned první večer opustil ostrov kvůli zdravotním problémům. Stav mu neumožnil pokračovat ve hře, proto ji musel opustit. Na televizních obrazovkách bychom ho však měli vidět příští rok, jelikož mu byl darován zlatý tiket, který jej zařadil mezi účastníky čtvrté série Survivora.

5. díl

V pátém dílu soutěžící stále ještě vstřebávali vypjatou kmenovou a utkali se v soubojích o odměnu. První soutěž vyhráli Lovci, díky čemuž si pochutnali na sušenkách s kávou či čajem. Poklidnou atmosféru narušil Jack, který omylem nápoje smíchal dohromady. Omluvy se jeho spoluhráči dočkali až po dlouhých hodinách. Ve druhé výzvě zvítězili naopak Titáni, kteří se s chutí zakousli do sendviče, jenž byl jejich odměnou.

Ivana a Bandurko na svých ostrovech nalezli šifru, která je dovedla k druhé části skryté imunity. Oba se o tomto cenném nálezu pochlubili alespoň některým spoluhráčům. Štěstí nepotkalo Ornellu, která omdlela a byla svěřena do péče lékařů.

6. díl

V šestém dílu Titáni poprvé vyhráli souboj o imunitu, přesto však přišli o jednoho člena. Ornella se vrátila do hry, ale ze zdravotních důvodů se rozhodla nepokračovat. Vyřazovací souboj se tentokrát týkal Lovců. Rozhodli se do něj poslat Rachel, které se postesklo po domově a přála si urovnat rodinné vztahy. Dále byl nominován Jack, který spoluhráčům pije krev, a překvapivě Filip, ačkoli právě on a Veronika byli chráněni individuální imunitou. Hasič se po vzoru Mikýře rozhodl tuto výhodu ve hře předat Tomášovi, přestože ještě před několika hodinami tuto možnost odmítal. Rachel souboj předem vzdala a stala se prvním vyřazeným členem kmene Lovců.

7. díl

V sedmém dílu měly kmeny možnost získat něco dobrého na zub. Odměny se v obou soubojích dočkali Lovci, a tak si Titáni i nadále museli vystačit s hrstkou rýže a kokosy. Obě skupinky však obdržely totožný vzkaz - musí vybrat dva hráče z protějšího kmene, kteří se k nim přidají již v dalším souboji o život ve hře.

8. díl

V osmém dílu došlo k výměně dvou členů mezi kmeny, Lovci se stali Pirát a Mikýř, Titány Kristina a Tomáš. Oba týmy nové hráče vřele přivítaly, dokonce je začlenily do silných aliancí. V souboji o imunitu se kmeny utkaly již v novém složení. Hra se stala opět osudná pro Titány. Individuální imunitu vybojovala nově příchozí Kristina. Hlasování o to, kdo soutěž opustí, bylo zatím nejvyrovnanější. Kvůli jedinému hlasu navíc byla do rozhodujícího duelu vyslána Denisa, proti které byl nominován Martin. Denisa doufala ve výhru jako v předchozím souboji, avšak tentokrát neuspěla a musela soutěž opustit.

9. díl

V devátém dílu Titáni vyhráli souboj o odměnu, aniž by do něj Lovci zasáhli. Díky podlé taktice Piráta a Bandurka, která spočívala ve zdržování soupeře, jim to však nandali v následující výzvě, což rozpoutalo hádku mezi kmeny i bývalými spoluhráči.

10. díl

V desátém dílu Titáni vyhráli souboj o imunitu, který Lovci pustili. Čekala je tedy kmenová rada, na níž byl chráněn Mikýř, jenž podruhé vyhrál individuální imunitu. Kmen se rozhodl vyřadit Filipa, kterému se postesklo po rodině. Do duelu s ním byl nominován Jakub. Očekávaný střet dvou silných hráčů se nakonec neuskutečnil, přesto byl jeden soutěžící vyřazen. Jednalo se o člena kmene Titánů Sebastiana, jemuž bylo oznámeno, že zdravotní stav jeho otce, jenž svádí boj s rakovinou, se zhoršil. Vzorný syn se rozhodl svůj život ve hře ukončit a vrátit se do reality, než uhasne život skutečný.

11. díl

V jedenáctém dílu Lovci vyhráli souboj o odměnu, kterou byl brunch pro celý kmen. Kromě jídla byl k výhře připojený vzkaz, v němž stálo, že jednotliví členové týmu obdrží pouze jeden pokrm z mnoha a nesmí se dělit. Jelikož se svitku chopil Filip, bylo rozdělení jídla na něm. Až na Jacka, kterému byl takticky přidělen kokos, neboť v posledních dnech vydává kvůli svému zranění nejméně energie, byli všichni spokojení.

Následující souboj o odměnu se konal formou aukce. Soutěžící tentokrát hráli sami za sebe, ale mohli si pomoci. Nejprve zabojovali o vlaječky, které symbolizovaly počet žetonů. Částky jim byly sděleny až poté, pomoci jim však mohla hádanka. Dražily se chutné pokrmy, lahodné nápoje, výhoda ve hře či telefonát domů.

12. díl

Ve dvanáctém dílu Titáni podruhé v řadě vyhráli souboj o imunitu. Kdo se spolu s Filipem a Jakubem zúčastnil rozhodující výzvy o setrvání v soutěži bylo tedy na Lovcích. Ze hry byl Bandurko, který získal individuální imunitu. Kmen se rozhodl poslat domů Jacka, jelikož týmu dlouhodobě nepomáhal fyzicky ani psychicky. Dále byl nominován Mikýř, který podobné riziko již v minulosti podstoupil a uspěl. Jinak tomu nebylo ani nyní.

V souboji zvítězil Mikýř, výzvu zdolal překvapivě i neoblíbený Jack, čímž poslal domů Filipa. Ten později přiznal, že hru vzdal, jelikož stesk po jeho rodině byl větší než touha po vítězství. Jakub, který byl do rozhodujícího duelu s Filipem nominován již během minulé kmenové rady, soutěž opustil, aniž by se výzvy zúčastnil. Důvodem byl jeho zhoršující se zdravotní stav, avšak i jeho odchod byl zcela dobrovolný.

13. díl

Ve třináctém dílu se uskutečnily dva souboje o odměnu. V první výzvě excelovali Lovci, ve druhé naopak Titáni, kteří si kromě jídla vychutnali i projížďku na koni. Nikola na ostrově nalezla další část skryté imunity, což jí vykouzlilo úsměv na tváři, jelikož první polovinu objevila již dříve. Bohužel se však jednalo o totožné díly, které nejsou kompatibilní. Proto je imunita zatím nepoužitelná, dokud se nespojí s půlkami nalezenými Titány.

14. díl

Ve čtrnáctém dílu Lovci vyhráli souboj o imunitu a poslali Titány na kmenovou radu. V následné výzvě, jejíž výhra znamená nedotknutelnost ve vyřazování, zvítězil Márty, který se rozhodl do rozhodujícího duelu nominovat Radka. Kmen se většinově shodl na vyřazení Ivany. Ta souboj prohrála a musela hru opustit, přestože právě ona a Bandurko nalezli na svých ostrovech tajný vzkaz, jenž byl klíčem k další části skryté imunity.

Na kmenové radě to vřelo mezi Titány a Lovci, ostré výměny názorů se zúčastnili především soutěžící, jenž hru započali v jiném kmeni. Hádku rozproudila Iva, která se obořila do Kristiny kvůli chování po jejím příchodu do kmene Titánů. Kristina nechápala, čím svůj prvotní tým pobouřila a bývalí spoluhráči včetně Piráta jí to dali sežrat.

15. díl

V patnáctém dílu Titáni vyhráli oba souboje o odměnu. Sílu jim dodaly nejen výživné pokrmy, ale především vzkazy od jejich blízkých. Části skryté imunity schované po ostrovech konečně začaly mít význam. Márty spojil levé a pravé poloviny dohromady a je tak neohroženým hráčem, má rovnou dvě kompletní skryté imunity.

16. díl

V šestnáctém dílu vyhráli Lovci souboj o imunitu. Poražení Titáni zvažovali využití výhody, díky které by na kmenové radě byli v bezpečí, ale nakonec se rozhodli ji nevyužít. Jednohlasně se shodli na vyřazení Radka. Do rozhodujícího duelu Kristina, držitelka individuální imunity, nominovala Martina. Souboj se překvapivě neuskutečnil, místo výzvy o setrvání v soutěži se hráči vyměnili mezi kmeny. Martin zůstal členem Titánů, kteří mezi sebe vzali protivníky Ivu a Bandurka. Radek svůj kmen, ve který ztratil důvěru, vyměnil za Lovce, kteří až na ztrátu dvou hráčů zůstali ve stejném složení.

17. díl

V sedmnáctém dílu se uskutečnily opět dva souboje o odměnu, tentokrát však proti sobě stály kmeny v novém složení. Síly byly velmi vyrovnané, avšak vítězi se v obou výzvách stali Lovci. Díky vítězství si celý jejich tým vychutnal lahodné pokrmy a zážitek s delfíny. Noví hráči narušili vývoj hry v kmenech. Zdá se, že ani v kmeni Lovců Radek nenalezne klid, odloučená dvojice Veroniky a Bandurka je v ohrožení, dokonce i atmosféra v kmeni Titánů zhoustla.

18. díl

V osmnáctém dílu Lovci dokázali, že mají navrch. Ve vytrvalostním souboji o kmenovou imunitu nechali Titány padnout bez jediné ztráty, čímž opět soupeře poslali na kmenovou radu. Tomáš si vybojoval individuální imunitu, byl tedy chráněn, a naopak měl moc poslat do rozhodujícího souboje kohokoli z kmene. Možností bylo několik. Titáni se rozhodli svými hlasy vyřadit nového hráče Bandurka, i když stálice Yeni měla také několik hlasů.

Přihlížející kmen Lovců zasáhl do hry, respektive dva jeho silní hráči, Pirát a Nikola. Spojili levou a pravou polovinu skryté imunity a darovali ji Ivě. Ta však jejich pomoc odmítla, což se jí stalo osudným. Tomáš ji posléze nominoval do duelu s Bandurkem, souboj prohrála a musela soutěž opustit.

Kdo jsou účastníci Survivoru

Do nové řady reality show se přihlásilo téměř deset tisíc zájemců, osm set se zúčastnilo castingových kol, která prověřila jejich psychickou a fyzickou odolnost. Sám moderátor před začátkem soutěže tvrdil, že letošní obsazení se mu líbí ze všech řad zatím nejvíce.

Survivor 2024

Populární Survivor odstartoval v úterý 27. února 2024 na Voyu. Proti sobě bojují kmeny celebrit a běžných „smrtelníků“.

Kdo jsou soutěžící?

Kde sledovat Survivor

Premiérový díl je dostupný na platformě Voyo od 27. února, o týden později byl vysílán na televizi Nova a slovenské televizi Markíza. Nové díly reality show vychází podobně jako v letech předchozích dvakrát týdně, v úterý a ve středu.

V čem spočívá Survivor

Dva kmeny, jeden z řad celebrit, druhý z řad „obyčejných“ lidí, jsou vysazeny na opuštěném ostrově, kde si musí zajistit podmínky pro přežití, postavit si přístřešek, rozdělat oheň, obstarat potravu. Později se oba kmeny sloučí.

Aby to však nebylo tak snadné, kmeny i jednotliví účastníci proti sobě musí bojovat. Během soutěže plní fyzicky i psychicky náročné úkoly, díky kterým mohou získat odměnu či výhodu ve hře.

Rozhodující pro postup v soutěži jsou kmenové rady, ve kterých soutěžící vyřazují jednoho z nich. Vznikají tak různé aliance a nikdo nemůže nikomu věřit. Systému postupného vyřazování je využíváno až do finále, kdy všichni vyřazení soutěžící vyberou vítěze, který získá pohádkovou výhru 2 500 000 Kč a titul Survivor Česko & Slovensko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám