Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Více než týden se podařilo Lucii Vonchitzki utajit před světem, že přivedla na svět svého prvního potomka. Intimní chvíle plné štěstí si s manželem chtěli nechat pro sebe. Reportérka a moderátorka, známá více pod svým dívčím jménem Špaková, Super.cz pověděla o porodu dcerky Beatrice.

Půvabná holčička přišla na svět minulou sobotu a vážila necelé tři kilogramy. Na svět se drala celých šestnáct hodin. „Podařilo se mi být ponořená do sebe a v kontaktu s Beatrice. Porod proběhl přirozeně bez jakéhokoliv zákroku či léku. Až na masážní olej,” svěřila se nám čerstvá maminka, která během těhotenství přibrala na váze pouze třináct kilo.

Lucie měla možnost být během porodu téměř polovinu času v bazénku. „Tatínek byl celou dobu s námi. Zpíval malé ukolébavky, které jsme jí zpívali každý večer v těhotenství. V závěru porodu neskutečně pomohl, když mi masíroval bedra. Prý na mě ležel celou vahou až se bál, že mě zlomí, ale já to teda vnímala jako obrovskou úlevu,” popisuje moderátorka.

Od porodu je tříčlenná rodina neustále spolu. „Babičky jsou v pohotovosti, ale my si zatím dáváme prostor pro sebe,” říká Lucka.

Vonchitzki se na porod zodpovědně připravovala a své dcerce ještě v bříšku pouštěla například meditativní hudbu. „Už teď můžu říct, že na Beatrice zabírá přesně to, co jsme ji dopřávali v bříšku. Spousta hudby, tanec a vůně. Její největší oblíbenec je zatím asi Louis Armstrong,” směje se Lucie Vonchitzki.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám