Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Obrovský obdiv si zaslouží tanečnice a baletka Kateřina Rejmanová-Benešová. Hlavní hvězda muzikálu Lucrezia Borgia odehrála s obrovským nasazením premiéru i přesto, že jí před týdnem zemřel její milovaný manžel, se kterým má syna a dceru.

Kateřina se střídá v hlavní roli s Bárou Basikovou. Bára bravurně zpívá Lucrezii, Kateřina je její taneční podobou. Zároveň byla půvabná tanečnice asistentkou choreografa celého představení.

Manžel baletky zemřel týden před premiérou na rakovinu. Půvabná baletka ale bojovala dál, dřela, nepřestala tančit a premiéru odehrála bez nejmenšího zaškobrtnutí. V sále nikdo netušil, jak těžkým obdobím prochází.

"Můj největší obdiv patří Kateřině. Kačenko, tvůj muž se na nás nyní dívá z nebíčka," řekl na pódiu režisér představení Libor Vaculík. V tu chvíli už baletka neudržela slzy a s ní i hosté premiéry a účinkující.

Velikou oporou jsou Kateřině její děti - syn a tříletá dcerka Eliška, která v představení také účinkuje. Hraje syna Lucrezie.

Reklama

Další články

Načítám