Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka a tanečnice Kristina Kloubková (47) v loňském roce začala otevřeně mluvit o svém psychickém zdraví. Problémy s psychikou řešila roky a první náznaky už zaznamenala po porodu dcery Jasmínky a v prvních měsících jejího života, které pro ni nebyly jednoduché.

Přestože Kristina prožívala krásné období s malou dcerkou, brzký návrat do práce po jejím narození jí nedělal dobře. Nepřispěly k tomu ani hádky doma. „Byla jsem na tom psychicky fakt zle. Chtěla jsem to vzdát. Říkala jsem si, že má tátu, ten ji miluje a já tu být nemusím,“ svěřila se v pořadu 13. komnata Kristina Kloubková se slzami v očích.

Moderátorka Televizních novin přiznala, že uvažovala o sebevraždě. „Přišlo mi to jako východisko, že bude všem líp. Že se nikdo nebude hádat, malá bude mít tátu, bude jí dobře a na mě zapomene,“ prozradila Kristina, která se za pomoci kamarádky dostala z nejhoršího, aniž by mohla vyhledat pomoct. S partnerem se rozešli, začala znovu a náročné období zvládala díky podpoře rodiny.

Po několika letech se psychické problémy vrátily a spolu s tím i panické ataky. Za televizním pultem působila usměvavá moderátorka vždy sebevědomě. Ve skutečnosti však řešila zdravotní problémy. Práci nejen v televizi, ale ani v divadle nechtěla odmítat. Protože nedokázala zvolnit, začalo jí tělo dávat signály, těm však Kristina nevěnovala pozornost.

„Byla jsem nepříjemná a byla jsem furt strašně unavená. Začaly mi stavy, že jsem se začala klepat nebo jsem nemohla dýchat,“ prozradila moderátorka v premiérové 13. komnatě, kterou odvysílá Česká televize ve středu 27. března. „Před vysíláním Odpoledních televizních novin jsem třeba přestávala vidět. To pro mě bylo nemyslitelné, musela jsem fungovat a to, že mi bylo v práci špatně, nikdo nevěděl,“ svěřila se Kloubková s tím, že trpěla i ekzémy, otékaly jí oči a často se jí blokovala krční páteř. Vše vyústilo v kolaps a její partner choreograf Václav Kuneš rozhodl, že musí do nemocnice.

Tam dostala Kristina antidepresiva a musela vyhledat pomoc psychoterapeuta. Následně podstoupila terapii, která zahrnovala pravidelná týdenní sezení s odborníkem a užívání léků. „Pro mě byla životní prohra, že beru antidepresiva. Pan doktor mi vysvětloval, že to je propojení nervů, že se to spojí v mozku a budu mít od věcí odstup. A že to budu brát devět měsíců,“ svěřila se moderátorka, která se po letech terapií se svým lékařem těžko loučila.

„Ta terapie byla důležitá v tom, že člověk mohl každý týden ze sebe vypustit všechno, všechny strachy, obavy a všechny věci, které se mu staly,“ svěřila se moderátorka, které lékař terapii po třech letech ukončil. Kristina se pak rozhodla o svém psychickém i fyzickém kolapsu a léčbě promluvit. Především proto, aby na rizika přetěžování organismu v rámci profesionálního a dokonalého výkonu upozornila jiné ženy, které se ocitají v podobné situaci.

Reklama

Další články

Načítám