Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To, že se otevřela a promluvila o svých problémech s psychikou, s nimiž bojovala, bylo pro moderátorku Kristinu Kloubkovou (47) svým způsobem osvobozující. „Mělo by se o tom mluvit,“ domnívá se.

„Je super, že se poukáže na poporodní deprese, na problémy s anorexií,“ svěřila se na setkání na hřišti dětské psychiatrie v motolské nemocnici, kde se sešla například s Ivou Frühlingovou (41), která stejně jako ona trpěla panickými atakami.

„Myslím, že je u mě spustil porod. Tak kdoví, zda i u mě nějaká poporodní deprese nebyla, byť to nebylo o tom, že bych nemilovala svoje dítě. Ale tam nastoupil strach, který během let vyrostl do obřích rozměrů a plíživě se rozrůstal, až tělo začalo kolabovat,“ řekla Super.cz Kloubková.

S panickými atakami bojovala dlouho. „Důležité je, že když to na člověka jde, nemůže dýchat a má pocit, že má infarkt, musí se naučit zklidnit, přepnout hlavu. V řešení je důležitá odborná pomoc. Já jsem brala rok antidepresiva a pak jsem je rok vysazovala. Nechtěla jsem je brát, brala jsem to jako selhání, ale bylo to třeba a nelituju toho,“ prozradila Kristina, která se léčila na psychiatrii téměř čtyři roky.

Psychické problémy se odrazily i na její práci. „V těch nejhorších stavech jsem tam chodit nemohla. Musím říct, že vedení Novy mi vyšlo maximálně a absolutně vstříc. Měla jsem volnější režim, nikdo nepostřehl, že se něco takového stalo. Hlavně jsem měla pocit, že tam mám tu oporu,“ dodala Kristina s tím, že hlavu si teď čistí procházkami v lese, čtením a časem stráveným s rodinou.

Reklama

Další články

Načítám