Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Řídila pod vlivem alkoholu, navíc v době, kdy byla těhotná se svojí mladší dcerou Rozárkou. S tímto obviněním se nyní musí vypořádat Agáta Hanychová (38).

Předloni měla modelka při silniční kontrole, kdy ji policie zastavila, protože na kruhovém objezdu nedala znamení o změně směru jízdy, nadýchat 0,81 promile.

„První dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota 0,81 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška provedená stejným analyzátorem vykázala 0,76 promile alkoholu v dechu,“ cituje Blesk právní dokument. Modelce měl být odebrán na půl roku řidičský průkaz.

Hanychová měření nerozporuje, ale má pro něj vlastní vysvětlení. „Ano, je pravda, že jsem nadýchala, ale ne proto, že bych byla opilá, ale šlo o selhání alkohol testeru. Tehdy jsem se téměř okamžitě nechala svým tehdejším manažerem odvézt na odběry krve, ze kterých vyplynulo, že nejsem opilá. V krvi jsem měla nula promile alkoholu. Není tak pravda, že bych na testy jela v noci několik hodin po silniční kontrole,“ řekla Super.cz Agáta.

Navazuje tak na slova svého tehdejšího partnera Jaromíra Soukupa (55), který pro Blesk uvedl, že ji na testy vezl on, bez doprovodu policie, a to v pozdních večerních hodinách, tedy několik hodin po kontrole, která proběhla v 17.52. Totéž potvrdil i Super.cz. Agáta ale tvrdí, že na odběry jela téměř okamžitě v doprovodu manažera.

Samotná Agáta nechápe, proč se celá záležitost řeší. „Dost mě udivuje, že má někdo potřebu vytahovat dva roky starou záležitost, která je navíc postavená na lživých základech. A je jasné, kdo má zapotřebí mě veřejně špinit a proč a neostýchá se přitom lhát a vymýšlet si. Já ale takto nízko neklesnu. Mám kolem sebe naštěstí milující rodinu, která ví, jak to bylo, a důkazy jsou na mé straně,“ dodala pro Super.cz Agáta.

Testování alkoholu v krvi má svá pravidla. „Poskytovatele zdravotních služeb a zdravotnické zařízení, kde má být odběr krve proveden, určí policista, který rovněž zajistí vaši dopravu do tohoto zařízení a následné provedení rozboru odebrané krve poskytovatelem zdravotních služeb,“ uvádí se.

„V případě, že je řidičem motorového vozidla rozporován zjištěný pozitivní výsledek na přítomnost alkoholu při řízení motorového vozidla, má právo bezodkladně podstoupit tzv. krevní test. Krevní test s odstupem několika hodin bez přítomnosti policie lze hodnotit jako nestandardní postup, vymykající se běžné praxi, jehož výsledky s ohledem na přímou úměru mezi odbouráváním alkoholu v krvi a času nelze dle mého názoru hodnotit jako dostatečně validní ke zpochybnění původního pozitivního testu na alkohol,“ řekla Super.cz JUDr. Lenka Radoňová.

Reklama

Další články

Načítám