Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Takový návrat z dovolené si rozhodně nepředstavovala. Zpěvačka Elis Mraz (29) v posledních dnech sdílela s fanoušky své zážitky z pobytu v Ománu. Hned po příletu domů ji ale čekal drsný návrat do reality.

Zpěvačka se slzami v očích na sociálních sítích sdělila, že má za sebou první návštěvu onkologie. „Dneska jsem měla svou první onkologickou návštěvu a kontrolu, protože jsem BRCA2 pozitivní. Pan onkolog mě moc nešetřil,“ svěřila se zpěvačka, že pro ni slova lékaře nebyla jednoduchá. Zpěvačka má zvýšenou mutaci genu BRCA2, tudíž je u ní zvýšené riziko vzniku rakoviny.

„Musím teď chodit každého půl roku na kontroly. Šance nálezu je u mě až k 80-90 procentům,“ svěřila se Super.cz zpěvačka s tím, že další prohlídka u lékaře ji čeká v únoru. „Jediná možnost, jak to mít pod kontrolou, je o tom vědět a chodit na kontroly,“ dodala zpěvačka. V českém showbyznysu není jediná, kdo si podobným problémem prochází.

Členka skupiny Holki Radana Labajová podstoupila po odstranění vaječníků a vejcovodů také další preventivní operaci, mastektomii. Zpěvačka je nositelkou genu BRCA2 a hrozí u ní vysoké riziko rakoviny prsu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám