Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pouze a výhradně v dobrém. Tak shrnul svoje vzpomínky na zpěvačku Ivetu Bartošovou (†48) producent František Janeček (79). Ten s Bartošovou spolupracoval během začátku její kariéry, ale i poté, co začala zpívat v muzikálech. U něj to byly dva, Miss Saigon a Bídníci.

„Měl jsem s ní jenom ty nejlepší zkušenosti. Byla milá, příjemná, charismatická. To málokdo zmiňuje a celá řada lidí to vnímá jako automatické. Ale kumštýř bez charismatu je špatně. A ona byla báječná,“ řekl Super.cz Janeček.

Nejdříve s námi účinkovala s mojí kapelou, to bylo několik let. A později zpívala u nás v divadle. Ale pak potkala celou řadu lidí, kteří jí začali otáčet život úplně někam jinam. Pak už spolupracovat nešlo. Když jsem s ní mluvil naposledy, už to bylo asi období s posledním manželem Josefem Rychtářem, kdy už se starala sotva o sebe. Ale to už jsem ji neviděl,“ krčil rameny.

Pokud jde o spolupráci, neměl ke zpěvačce sebemenší výtky. „Byla pilná a pracovitá. Teď občas čtu, že byla taková nebo maková, k tomuto zvláštnímu postoji některých klasifikátorů se připojovat nebudu. Mám u nich pochybnosti, jestli ji vůbec dobře znali,“ domnívá se s tím, že on zpěvačku opravdu znal.

„Měli jsme sice pracovní vztah, ale jezdili jsme třeba na koncerty, kdy strávíte spoustu hodin na cestě, takže probíhá nějaká komunikace. A znovu bych vyzdvihnul její přístup. Ona byla velmi disciplinovaná a nikdy s ní nebyl žádný problém,“ dodal Janeček, který je také autorem jedné z nejslavnějších Ivetiných písní Léto a několika duetů.

Další články

Načítám