Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedna z našich nejuznávanějších dokumentaristek Helena Třeštíková může být se svojí snachou spokojená. Její syn Tomáš si za ženu zvolil zrzku Radku, která sice vypadá zdánlivě křehce, ale zvládá toho víc než dost. Právě teď vydala svoji třetí knihu.

Napsala ji jen tak mimochodem po narození druhého dítěte. "Chtěla bych poděkovat Jonathanovi, že do šesti měsíců nezačal lézt, a Ele, že si občas zvládla hrát s legem sama," vyznala se spisovatelka a matka dvou malých dětí na křtu knihy Bábovky, která vypráví příběhy dvanácti žen a vznikala čtyři měsíce po autorčině šestinedělí.

Na křest se kromě rodinných příslušníků a kmotry, herečky Kláry Melíškové, přišel podívat i Michal Viewegh, který pozorně sleduje tvorbu ženy, která by jednou mohla být stejně úspěšná jako on. Dobře se prodávala už její prvotina Dobře mi tak, druhé knížky To prší moře už se prodalo přes deset tisíc výtisků a Bábovky byly v den křtu vyprodané, když se vytisklo sedm tisíc kusů. A koncem týdne přijde na pulty dotisk.

Reklama

Další články

Načítám