Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina a nejbližší přátelé se v pražském Krematoriu Motol naposledy rozloučili se zpěvákem a hercem Josefem Lauferem (†84), který zemřel v sobotu ve věku 84 let.

Mezi hosty samozřejmě nechyběla dcera Ester, ze známých tváří se se zpěvákem přišli rozloučit Ondřej Soukup (73)Lucia Šoralová (47) nebo Vlasta Kahovcová. „Já jsem s ním profesionálně začínala zpívat na Fidlovačce. Budu na něj vzpomínat jen v dobrém, byl to senzační kluk, vzpomínám, když byl na svých osmdesátinách, to bylo skvělé, pak se stalo, co se stalo, měli k nám přijet na chalupu a už nepřijeli,“ řekla Super.cz Kahovcová.

Zavzpomínala i Leona Machálková (56). „Vzpomínám na něj jako na člověka velmi talentovaného, charismatického, jeho hlas jste poznal hned, ženě uměl polichotit, povzbudit ji, uměl dávat dobré rady, každého povzbudil, měl rád lidi a takhle jsme ho viděli všichni. Naposledy jsme se viděli na plese v roce 2019, možná na konci roku, byl plný svěžesti, dokonce sám řídil auto velice skvěle a ještě někam spěchal. Vzpomínka na něj je světlá, bohužel jsme ho ty čtyři roky neviděli, ale něco na tom je, protože si ho pamatujeme jako člověka, který miloval život.“

„Byl to bezvadnej člověk, úžasnej kamarád, bavič a takových lidí je škoda,“ řekl Zdeněk Troška.

„Obřad je k oslavě tátova života. Pokud se vám bude chtít plakat, smát se či zpívat spolu s ním, nebojte se tak učinit, Ester,“ zazněl vzkaz na začátku smutečního obřadu. Síní zněly hity oblíbeného zpěváka.

Josef Laufer zemřel po čtyřech letech, kdy byl v kómatu. Kóma nastalo v roce 2020 po plánované operaci srdeční chlopně, při níž nastaly vážné komplikace. Jeho stav byl dlouho neměnný, Laufer nakonec zemřel přirozenou smrtí.

Laufer byl zakladatelem divadelního souboru RADAR, vystupoval v muzikálech i televizi, zároveň vyučoval pantomimu. Poté, co si zazpíval v několika filmech, založil vlastní skupinu Golem. V roce 1974 složil s Karlem Zichem píseň Ten strom je náš, a to jako poctu k 30. výročí Slovenského národního povstání.

Srdce fanynek si ale získal zejména hity jako Sbohem lásko, já jedu dál, Malé šípy, Vejdi či Basa v podnájmu. K jeho image neodmyslitelně patřil kvalitní doutník.

Reklama

Další články

Načítám