Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jaromír Soukup (55) si měl ve čtvrtek dopoledne převzít od Agáty Hanychové (39) dceru Rozárku, to se ale nestalo. Agáta už ve středu uvedla, že je holčička nemocná a s teplotami ji otci nechce předávat. Soukup pro dítě dorazil i se svou advokátkou, odjeli ale bez něj.

„Róza už je dva dny nemocná, měla teploty 39, byla jsem s ní u lékařky, bere léky a má teplotu 38. Nedokážu si představit, že bych ji měla odevzdat ve čtvrtek jejímu otci, který ji hodinu poveze domů, šest hodin s ní bude a pak ji hodinu poveze zpátky. Tak by to asi cítila každá matka,“ řekla Agáta Super.cz ve středu. A co se dělo za zavřenými dveřmi?

Podle předběžného opatření soudu má Soukup dceru v určité všední dny po dobu osmi hodin.

Soukup a jeho advokátka dorazili přesně na desátou hodinu, kdy si dítě přebírá. Zazvonil u domovních dveří, otevřít mu přišla přítelkyně Agátina bratra Vincenta Navrátila. Soukup vešel na dvůr, šel ke vstupním dveřím, na pozemku se zdržel asi dvě minuty a zase vyšel ven. Bez dcery. Poté šel za advokátkou, která na něj čekala venku ve svém voze, ukázal jí něco na mobilu a oba odjeli.

A co se dělo v domě? „Dorazil s teploměrem, nepromluvil, jen Róze změřil teplotu a celé si to natáčel,“ řekla Super.cz Agáta. „Teplotu už Róza logicky neměla, protože dostala prášky a přes noc měla zábaly. Celou noc skoro nespala. Přece jí kvůli tomu, aby se přesvědčil, že má čtyřicítky, nepřestanu dávat léky. Zítra máme další kontrolu u dětské lékařky,“ dodala.

Situace nastala poté, co Hanychová plánovala s dětmi vyrazit na dovolenou do Albánie, od Soukupa ale pro Rozárku nedostala povolení k vycestování. Vztahy mezi expartnery se tak zase zhoršily.

Už včera, ve středu, Agáta uvedla, že ruší dříve odsouhlasenou dohodu se Soukupem o péči o dceru. „Snažila jsem se mu vyjít ve všem vstříc, ale s tímhle přístupem sám přichází o to, vidět se víc s dcerou, pojede se podle původního předběžného opatření určeného soudem,“ řekla nám k tomu Agáta.

„O záležitostech týkajících se mé dcery se nebudu vyjadřovat nijak. Výchova a péče o mou dceru je příliš vážná věc na to, abych ji, na rozdíl od paní Dopitové, řešil přes média,“ dodal k tomu Soukup.

Reklama

Další články

Načítám