Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sympatický chlapec sice na fotce působí poněkud nesmělým dojmem, ale zdání klame. Vyrostl z něj totiž vyhlášený hollywoodský herec, který se proslavil coby akční hrdina James Bond.

Řeč není o nikom jiném, než o charizmatickém Pierci Brosnanovi (70). Zpočátku by snad vůbec nikdo netipoval, že se tento irský rodák nakonec proslaví. Vychovávala ho babička s dědou, ale nakonec se v pubertě přestěhoval do Londýna za matkou, následně se vykašlal na školu a žil si po svém.

Vystřídal řadu profesí, ale nakonec se rozhodl vsadit na herectví. Zatímco stovky jiných ani po návštěvě hereckých kurzů neuspěly, Brosnan se uměl prosadit. Zahrál si v divadlech, celé řadě seriálů i filmů, ale nejvíc ho beztak proslavila role akčního hrdiny Jamese Bonda.

Zapamatovat si jej můžete celkem ze čtyř částí série - Zlaté oko, Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej.

Ač měl tento fešný herec opravdu poměrně bouřlivé mládí, o žádného sukničkáře se nejednalo. Ženy mu ležely u nohou, ale on zůstal celý život věrný jen svým osudovým láskám.

Velkou lásku našel v manželce Cassandře Harris  (brali se v roce 1980), která však v roce 1991 podlehla rakovině vaječníků. Bylo jí teprve 43 let. Brosnan má s Harris syna Seana a adoptoval i její dvě děti z předešlého manželství. Jeho adoptovaná dcera Charlotte však před šesti lety taktéž podlehla rakovině vaječníků, což Brosnana velmi zasáhlo.

Velkou oporu však má ve své druhé manželce Keely Shaye Smith (56), s níž spokojeně žije už pětadvacet let, což je hollywoodská rarita. Dvojice společně vychovala syny Dylana Thomase a Parise Becketta a neprovází ji žádné skandály.

Manželé se seznámili v roce 1994. Keely tehdy měla o dobrých třicet kilo méně než dnes, ale Brosnan ji stále miluje a nedá na svou druhou osudovou ženu dopustit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám