Hlavní obsah
Článek

Herec Joseph Fiennes si zahraje Michaela Jacksona (†50), a to v unikátním filmovém projektu o skutečné výpravě napříč celými USA, kterou popový král absolvoval s herci Marlonem Brandem a Elizabeth Taylor po útocích na „Dvojčata“ v New Yorku. Trojice vyrazila z tohoto města do Los Angeles a projela tak napříč celé Spojené státy.

Jackson prý kolem 11. září 2001 koncertoval v New Yorku, po útocích ale zrušili všechny lety a on se nemohl dostat domů do Kalifornie. Jak to u jeho postavy bylo zvykem, smířit se s překážkami odmítal, proto si najal luxusní vůz a rozhodl se do Los Angeles odjet. Na cestu vzal s sebou své přátele Branda a Taylor.

Jacksona bude hrát Fiennes, Branda Brian Cox a Taylor Stockard Channing.

„Jednoho dne jsem dostal scénář. Byla to výzva. Je to komedie. Nesnaží se to nikoho zesměšňovat, má to příběh, taková městská legenda, v níž Michael, Marlon Brando a Liz Taylor spolu dělali koncert před 11. zářím. Pak zavřeli vzdušný prostor a Michaela napadlo pronajmout vůz a odjet domů autem. Takže nasedli do auta a cestovali pět set mil do Los Angeles. Muselo jim to zabrat hodně času, protože kvůli Marlonovi museli často zastavovat v Burger Kingu, ale dokázali to!“ prozradil Fiennes, jehož proslavil film Zamilovaný Shakespeare.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám