Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již jsme vás informovali o tom, že Kristýna Kubíčková (26) překonala celkové vyčerpání a přes vleklé problémy nakonec v pátek ráno odletěla na Filipíny, kde bude Českou republiku reprezentovat na Miss Earth.

Součástí výbavy je i národní kostým z Rodné Hroudy od Marie Staré, jenž se nese v duchu jihovýchodní Moravy a byl inspirován ornamentem, který se ve vyšívané formě vyskytoval na lidovém kroji z okolí Moravských Kopanic.

„Původní oděv byl střihem velmi prostý, avšak ozdoben překrásnými křížovými výšivkami. Ty jsme přenesli na látku a odekorovali tak poloprůsvitnou sukni, která dává vyniknout křivkám modelky. Vrchní část šatů tvoří ručně pletený top od babiček, který je velmi dominantní. Svou jemně krémovou barvou a hrubým vzorem je zajímavým kontrastem k lehounké sukni. Hlava je ozdobena pestrobarevným věnečkem, který je vytvořen z rozmanitých druhů suchých květů a rostlin,“ uvádí Marie Stará, zakladatelka a designérka značky Rodná Hrouda, jejímž cílem je nejen zdobit krásné ženy, ale také pomáhat.

„Nikdy jsem sama necestovala tak daleko, a tak je to pro mě úplně nová zkušenost. Těším se, že poznám nové lidi, novou zemi a určitě zažiju nezapomenutelné momenty. Od vítězek předchozích ročníků vím, že je to pracovně náročný pobyt, ale i přesto se moc těším,“ doplnila před odletem Kubíčková.

Povinností finalistek světové soutěže krásy s ekologickým podtextem je přivézt i národní dar. Kubíčková veze originální set náušnic s vltavínem. Samotný šperk je určený pro charitativní aukci, jež je každoroční součástí soutěže Miss Earth.

Reklama

Další články

Načítám