Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako by pomalu neexistoval jiný muzikálový zpěvák než Jan Kříž. Honzovi se nabídky na hlavní role jen hrnou, po Srdcovém králi byl další v pořadí titulní Mefisto ve stejnojmenném muzikálu Daniela Bartáka a Zdeňka Zelenky a následovat bude Rocky.

"Pravda je, že letos mám na role štěstí. Přicházejí mi hezké výzvy a jsem za to rád. Právě do Mefista jsem šel hlavně kvůli tomu, že je to i hodně herecká role. Hodně jsem to poté, co jsem nabídku dostal, zvažoval. Ale lákala mne dvojrole, kdy si předáváme postavu s Pepou Vojtkem. Hraju zároveň Mefista i Fausta, což se málokdy u faustovského tématu povede," svěřil nám po představení.

"Je to velká výzva, s Pepou jsme hledali podobné znaky, podobná gesta a formulace vět, aby bylo patrné, když si tu roli předáváme, že je to vlastně stejný charakter, ale v jiné podobě. Ani režisér to s námi neměl jednoduché, nedali jsme mu to zadarmo," smál se.

A jak si muzikálový zpěvák při zkouškách rozuměl s rockerem z Kabátů, i když Pepa už je také muzikálovým bardem? "Musím říct, že si muzikálového řemesla strašně vážím a snažím se ho dělat, co nejpoctivěji umím. A před Pepou musím smeknout. Nikdy předtím jsme spolu na jevišti nedělali a nadchl mě tím, jak je obrovsky pokorný před muzikálovým řemeslem, jak je pracovitý, připravený, jaký je to velký profík a jaký má obrovský jevištní dar," pěl ódy na kolegu Honza.

"Je hrozně zábavné s ním 'partneřit' na jevišti, protože je vnímavý, kontaktní, kouká se člověku do očí. Velmi mile mě překvapil, jsem z něho nadšený. Rozhodně bych se nedivil, kdyby váza Thálie za tohle přistála příští rok jemu," uzavřel držitel dvou prestižních ocenění herecké asociace.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám