Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdravotní stav Jiřího Pomeje (†54) zůstává velmi vážný. V nemocnici došlo alespoň k malému obratu k lepšímu. Lékaři herce probudili z umělého spánku a z ARO bude převezen na JIP.

Známý herec a producent na Štědrý den oznámil nadějnou zprávu. Po 42 dnech hladovění se rakovina přestala šířit a svitla mu naděje na zlepšení zdravotního stavu. Radost byla bohužel předčasná. O pár dní později skončil v nemocnici se zápalem plic.

Hladovka Jiřího bohužel oslabila, takže je náchylný k infekcím. Jeho stav se natolik zhoršil, že lékaři museli přistoupit k tracheotomii, aby mu umožnili dýchání. Herec byl ve středu uveden do umělého spánku, z něhož se probral ve čtvrtek ráno, uvedl Blesk. "Jirka je při vědomí a teď díky tracheotomii nabere sílu a pak se bude řešit co dál," řekla Super. cz hercova manželka Andrea Pomeje.

Pomeje zvolil netradiční formu léčby, jejíž dopad na organismus je nepředvídatelný. „Tuto alternativu lékaři nepodporují. Je to cesta proti jejich postupům. Může mít spousty rizik, a proto se do ní nepouštějte, pokud váš stav je ohrožený (nízká váha, špatný tlak, metabolické problémy atd.),“ varovala Andrea pacienty trpící rakovinou, kteří Jiřího v boji s nemocí podporují.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám