Hlavní obsah
Článek

Nemoci, kolapsy a nejrůznější zranění se v roce 2016 nevyhnuly ani českým celebritám. Z nepříjemných zdravotních lapálií se však většina z nich zvládla dostat a uzdravit.

Zpěvák Karel Gott (†80) se sice zotavil z rakoviny mízních uzlin, ale i tak byl u lékaře jako doma. V květnu absolvoval plánovanou operaci v oblasti dutiny břišní, která proběhla bez komplikací. Mistr se tak brzy mohl vrátit ke společenskému životu a koncertování. Trápily ho však pro změnu bolesti zad, a tak musel podstoupit plánovanou operaci páteře. Po operaci zpěváka bohužel trápil zánět a později zápal plic. Konec roku by však zpěvák už konečně mohl oslavit bez zdravotních komplikací.

Operaci páteře podstoupil i herec Ladislav Potměšil (71), jemuž lékaři odstranili část jednoho obratle bederní páteře. Herci tím ulevili od bolestí a od přetížení páteře, kvůli kterému mohlo dojít až k jejímu zlomení a ochrnutí pacienta.

Mezi známými osobnostmi řádily i mozkové příhody, které postihly režisérku oblíbených komedií S tebou mě baví svět či Jak dostat tatínka do polepšovny Marii Poledňákovou (75) i majora Hradce z 30 případů Majora Zemana, herce Rudolfa Jelínka (81). Naštěstí ale všechno dobře dopadlo.

S vážnou nemocí se potýkala herečka Hana Maciuchová (†75), které lékaři operovali tumor. Pooperační výsledky pak dopadly dobře, a to i díky tomu, že byl tumor podchycen včas. Herečka se po rekonvalescenci úspěšně vrátila i na divadelní jeviště.

Zdravotní problémy celý rok provází i moderátora Počasí na Nově Michala Jančaříka (41). Ten podstoupil transplantaci ledviny. S orgánem měl totiž dlouhodobé obtíže, zvětšil se mu a v létě dokonce praskl. Krátce po zákroku bohužel přišly další zdravotní komplikace a Jančařík musel na neplánovanou operaci míchy. Nyní nemůže chodit, ale poctivě rehabilituje a věří, že dolní končetiny brzy opět rozpohybuje.

Zdravotní problémy v prosinci trápily herečku Jaroslavu Obermaierovou (77), která si pobyla několik dní v nemocnici. Dle lékařů se prý jednalo o přechozenou boreliózu v kombinaci se zánětem nervu. Herečce byl nařízen především přísný klidový režim.

Mykoplazmová pneumonie neboli akutní zánět plic infekčního původu postihl herce Jiřího Mádla (37), který s nepříjemným onemocněním bojoval skoro tři měsíce.

Když už celebrity netrápily nemoci, přišla na řadu nepříjemná zranění. Po brutálním napadení skončila v nemocnici s otřesem mozku, vyraženými zuby a podlitinami herečka a zpěvačka Veronika Zelníčková (22). Zpěvačku kapely Anacreon mohli diváci vidět například v seriálech Gympl a Ordinace v růžové zahradě.

Bavič Václav Upír Krejčí (61) pro změnu spadl doma ze žebříku a zlomil si obratel. Záchranka ho odvezla na chirurgickou kliniku motolské nemocnice, kde se zjistilo, že má krvácení do hrudníku. Následovala devadesátiminutová operace, která dopadla naštěstí dobře.

Reklama

Další články

Načítám