Hlavní obsah
Článek

Film Instalatér z Tuchlovic, vesnickou komedii o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže, v hlavních rolích s Evou Holubovou (65) a Jakubem Kohákem, půjde do kin sice až na začátku října, ale už teď je na světě videoklip. Píseň nečekaně nazpíval právě Kohák.

Proč si režisér Tomáš Vorel vybral do hlavní role právě Jakuba Koháka? „Už jsem Koháka obsadil do filmu Vejška jako profesora UMPRUM. Uhranul mě svojí klátivou postavou, bezbranným pohledem, vzezřením podivína. A hlavně jeho neokázalé herectví, respektive neherectví, nasvědčovalo tomu, že by někdy mohl zahrát hlavní roli. A při psaní scénáře Instalatéra jsme mysleli jen na něho. A herecké zkoušky s Kohákem potvrdily, že instalatér Luboš Cafourek je on...“ vysvětlil.

Svou všestrannost ve filmu Jakub Kohák osvědčil nejen jako herec, ale také jako zpěvák, když natočil hlavní písničku k filmu. Jak mu to zpívá, můžete vidět v tomto videoklipu. Možná si při tom vzpomene, jaké to bylo, když do zpěvu fušoval třeba Leoš Mareš (47).

A o čem snímek je? Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole nebo autobusem nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty.

Ve filmu dále uvidíme Petru Špalkovou, Filipa Blažka (50), Jana Budaře (46), Petra Čtvrtníčka, Tomáše Matonohu (53) nebo Báru Polákovou.

Reklama

Další články

Načítám