Hlavní obsah
Článek

Hvězda seriálu Cesty domů, krásná Tereza Kostková (47), je díky dřině v posilovně štíhlá jak proutek, k tomu se ale může pyšnit i dokonalým poprsím, na němž rádo spočine pohledem oko každého muže. Tereza se nebála vzít vyzývavější model i na akci varující před sexuálně přenosnou infekcí HPV.

Kostková se stala patronkou sdružení HPV College informující o nebezpečí papillomavirů, jejichž následkem může dojít i k rakovině děložního čípku. Infekce však nepostihuje jen ženy, ale i muže. A jak Tereza upozorňuje, sama se s rakovinou ve svém okolí v nedávné době dvakrát potkala.

„Dvakrát střelilo toto konkrétní onemocnění do blízkých řad. Naštěstí oba příběhy skončily happy-endem. Avšak toto dlouhé období strachu mě přinutilo věnovat onemocnění více pozornosti. Uvědomila jsem si, jak málo se o něm ví. A tak jsem se rozhodla pomoci dostat tuto problematiku do co nejširšího povědomí a přispět tak v boji proti HPV onemocněním,“ uvedla k problematice Tereza Kostková, která se širokou veřejnost snaží přesvědčit k rozsáhlé prevenci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám