Hlavní obsah
Článek

Budování vztahu s babičkou princi Williamovi (41) asi trvalo déle než ostatním lidem. Není divu, vždyť zatímco většina prarodičů si ve stáří užívá rozmazlování vnuků, Alžběta II. (85) stále formálně vládne více než stu miliónů poddaných.

To si během dětství uvědomoval i princ a měl ke své babičce velký respekt. „Když jsem byl mladší a stydlivější, bylo pro mě těžké s ní mluvit o závažných věcech. Říkal jsem si: ‚má babička je královna a to jsou důležité historické osobnosti,“ svěřil se William ve velmi otevřeném rozhovoru v knize Our Queen (Naše královna) novináře Roberta Hardmana.

Jeho vztah k babičce sílil postupně, v průběhu času. „Když jsem byl starší, stala se pro mě ještě důležitější,“ uvedl s tím, že se pak pro něj stávalo snazším s Alžbětou II. hovořit.

William zdůraznil, že královna sehrála velmi důležitou roli v přípravě jeho dubnové svatby s Kate Middleton (42). „Musím přiznat, že mi se svatbou ohromně pomohla,“ uvedl.

Babiččin nadhled ocenil, když dostal od poradců seznam stovek svatebních hostů. „Dostal jsem seznam 777 jmen, byli to hodnostáři, ředitelé... Neznal jsem z nich jediného. Řekli mi: ‚to jsou lidé, které musíte pozvat‘,“ vzpomíná.

Princ neváhal a obrátil se s prosbou o radu na svou babičku. „Druhý den jsem jí zavolal a zeptal jsem se jí: ‚opravdu musíme pozvat všechny tyto lidi?‘.“ „Ne, začni od svých přátel,“ poradila vnukovi královna s tím, aby seznam zahodil.

Reklama

Další články

Načítám