Hlavní obsah
Článek

Česká hudební scéna přišla o důležitou osobnost nezávislé scény! Ve věku 31 let zemřel talentovaný Přemysl Černík, spolupořadatel významného hudebního festivalu Mighty Sounds a člen kapely The Drain. Podle jeho bratra vzdal boj s nemocí.

„Přemek nám umřel. Všichni, kdo jste ho měli rádi, se s ním přijďte rozloučit v úterý 23. srpna 2016 ve 13 hodin do Velké obřadní síně krematoria v Praze-Strašnicích,“ stojí v parte hudebníka, v kterém jsou citována i slova rytíře Jediho z Hvězdných válek Obi-Wana Kenobiho: „Pravda, ke které inklinujeme, je pouze otázkou úhlu pohledu“.

Zprávu o skonu Přemka potvrdil i jeho bratr. „S tím nejtěžším srdcem vás musím informovat, že nás včera (v úterý – pozn. red.) ráno navždy opustil můj milovanej brácha Přemysl Černík. Vzdal svůj dlouhodobý boj s nemocí, o které se už asi nikdy nedozvíme, jestli byla psychická, neurologická nebo virová,“ napsal na zeď zesnulého umělce Vítek Černík, který tak naznačil, že jeho sourozenec odešel ze světa dobrovolně.

Zesnulý talent v březnu tohoto roku na sociální síť vyvěsil příspěvek, v němž psal o tom, že se před čtyřmi lety léčil s lymskou boreliózou, později z něj však lékaři měli udělat hypochondra s psychosomatickými příznaky.

„Nechci se chlubit tím, jak na tom jsem mizerně, a že bez podpory svých milujících rodičů a přítelkyně bych měl pravděpodobně sebevražedné myšlenky a nemohl bych se o sebe postarat. Ano, trpím úzkostmi a záchvaty paniky kvůli intenzivní psychiatrické léčbě ve stylu pokus/omyl,“ uvedl.

„Je to jako když prosíte o pomoc z legrace tak často, až vám nikdo neuvěří, když opravdu padnete na dno. Teď jsem sám se svou noční můrou a nemohu k sobě nikoho pustit. Jak přišla, tak odejde,“ napsal v jiném příspěvku z té doby.

Přemysl byl nejen hudebníkem, ale také jedním ze zakladatelů a organizátorů červencového festivalu Mighty Sounds, který probíhá v červenci v Táboře a soustředí se především na punk a punkrock, rock'n'roll, hardcore, reggae, ska, rockabilly, indie rock a další odvozené hudební styly.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám