Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Čechách je jen málo návrhářů, kteří se přibližují tvorbě věhlasných coutierů, vytvářejících skutečně unikátní modely v jednotlivých vyhotoveních. Natali Ruden se se svou poslední kolekcí k tvorbě haute couture přiblížila. Původem ukrajinská návrhářka roky usazená v České republice předvedla několik večerních rób, na kterých pracovaly švadleny někdy i dvě stě hodin. Celá módní show v prostorách pražského hotelu Le Palais se nesla v duchu třicátých let a Ruden se inspirovala salonem legendární návrhářky Hany Podolské, u které šily Lída Baarová či Adina Mandlová.

Ptali jsme se modelek i hostů na akci, jaká osobnost té doby inspiruje zase je. „Určitě by to byla právě paní Podolská. Byla za první republiky ikonou módy,” nechala se slyšet Markéta Mátlová, která celý večer moderovala.

„Asi by to byla Coco Chanel, úžasná, skvělá ženská, průkopnice, výborná návrhářka. Lída Baarová, protože byla nádherná žena. A Greta Garbo,” vyjmenovala své ikony Andrea Verešová (43), která se stala hlavní hvězdou zmíněné přehlídky.

Eliška Hašková-Coolidge, která byla asistentkou několika amerických prezidentů v Bílém domě, jmenovala kupodivu Češky a nikoli Američanky. „Určitě by to byla moje babička. Například by to byla také Jarmila Novotná,” vzpomněla odbornice na etiketu věhlasnou českou operní divu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám