Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jen pár dní před smutným výročím deseti let od její sebevraždy jsme se setkali s její dávnou láskou, zpěvákem Michalem Penkem. Ten pro Ivetu Bartošovou (†48) napsal i několik písní a prožili spolu milostné vzplanutí.

„Vzpomínám na ni se smutkem v srdci. Nemám televizi a neznám seriály, které se o ní natočily, ale od známých slyším, že z ní dělají strašně hloupou, což mě mrzí. Ona hloupá nebyla. Jen se někdy držela zpět v mluvení. Byla to fajn jemná holka,“ míní Michal.

Zpěvačka se mu dostala okamžitě pod kůži už při prvním setkání. „To bylo v první chvíli, kdy jsem ji viděl v Respiriu, jak zčervenala,“ prozradil první okamžik svého vzplanutí. „Ale trvalo to dlouho, protože jsem se ostýchal. Pak mi nabídla, že by mi upekla bábovku, ale pořád se nekonalo žádné pozvání. Až když jsem jí měl vyřídit nějaký vzkaz, bydlel jsem blízko a všichni ještě neměli telefon, tak jsme se domluvili, kdy mám přinést mléko,“ vyprávěl.

Potom přišel ten den, kdy jsem přinesl mléko a ještě navíc becherovku. To už jsem cítil, že se mezi námi něco odehrává. Ale trvalo čtyři nebo pět měsíců, než jsem se odhodlal. A tehdy přišla i naše první pusa,“ dodal.

Na svoji dávnou lásku vzpomíná i díky písním, některé pro ni sám napsal. „Zvali mě, abych přijel zazpívat na její pohřeb Tichou píseň, ale nedokázal bych ze sebe dostat víc než dvě slova. Tuhle píseň s ní mám hodně spojenou, i když jsem ji nenapsal pro ni, byla starší. Ona si ji našla,“ vysvětloval.

„Ale mám s ní spojené Léto, které jsem nenapsal, ale to je pro mě Iveta. A ty moje písničky? Samozřejmě Útoč láskou, pak Závod s mládím, kde mě velmi zasahuje text, víc než moje hudba. Dělali jsme i zajímavý duet Můj stín, zář tvá. Ten se skoro nikde nehrál,“ připomněl píseň z Ivetina alba Dráhy hvězd.

Další články

Načítám