Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězdu seriálu Žena za pultem Jiřinu Švorcovou (83) pustili po dlouhých třech měsících z Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích. Domů ale již nejela. Protože se není schopná již o sebe sama postarat, skončila v léčebně dlouhodobě nemocných. Informoval o tom dnes deník Aha!

Švorcová byla hospitalizována v kritickém stavu v nemocnici 1. května. Víc jak měsíc byla udržována v umělém spánku. Selhávaly jí životně důležité funkce. Nyní se cítí zdravotně lépe, postarat se však o sebe nedokáže.

Švorcová je vdovou a s manželem děti nikdy neměli. Zůstala tak úplně sama. Zbyl jí pouze bratr Václav. S ním a jeho ženou podle deníku Aha žila ve vile na pražské Ořechovce. Bohužel i jeho prý trápí vleklé zdravotní potíže a tak péče o sestru nepřipadá v úvahu.

Léčebnna dlouhodobě nemocných tak je jediným možným řešením. O "Eldéence" se mluví jako o místě, kam se chodí umírat. Poslední roky života zde strávil také legendární herec Svatopluk Beneš.

Reklama

Další články

Načítám