Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mourovatá kočka z anglického Oldbury si může odškrtnout minimálně jeden ze svých devíti životů. Před dvěma týdny se totiž zřítila z dvanáctého patra bytového domu, které se nacházelo ve výšce 36 metrů. Neuvěřitelný pád přežila téměř bez zranění. Kromě obrovského šoku krvácela pouze z úst, kde utrpěla frakturu zubu.

Kočka, která vypadla 5. června z domu v Hartlebury Road,  byla převezena na zvířecí kliniku v Birminghamu, kde jí zaměstnanci pojmenovali příznačně ‚Everest‘. Majitele nezdolného zvířete se bohužel nepodařilo vypátrat.

Obyvatelé domu ze třetího patra, odkud kočka vypadla, zaslechli podivné zvuky. Když vyhlédli z okna, uviděli venku její bezvládné tělo. Okamžitě přivolali záchrannou zvířecí stanici. Poté, co lidé ze stanice dorazili na místo, sebrali zvíře ze země a uvedli, že bylo značně vyděšené.

Zaměstnanci zvířecí kliniky nemohli uvěřit, že takový pád mohla kočka přežít téměř bez úhony. „Vzhledem k výšce, ze které vypadla, by byl téměř úspěch, kdyby nemohla chodit. Spíš je udivující, že to vůbec přežila,“ uvedla veterinářka Susie Bailey.

Související témata:
Patro
Zřícení
Veterinář
Mount Everest

Reklama

Další články

Načítám