Hlavní obsah
Článek

Václav Čížkovský (47), který si zahrál Štefana ve filmu Copak je to za vojáka?, byl propuštěn z basy! Bratr představitelky Sisi ze seriálu Ordinace v růžové zahradě Evy Čížkovské (58) tak po devíti měsících opustil nápravné zařízení, do kterého ho umístila policie po dlouhém útěku před spravedlností.

Super.cz na propuštění Čížkovského upozornil falešný asistent poslance ČSSD Jana Kavana Lukáš Kohout, který s ním na podzim bručel ve stejném vězení ve Stráži pod Ralskem. "Vrátil jsem se po nepříjemném zážitku z basy," potvrdil informaci na svém facebooku sám Čížkovský.

Podle některých informací má za sebou finanční podvody, za které dostal tříletý žalář. „Byl jsem s ním na baráku. Utíkal před spravedlností, vyhýbal se trestu, ale policajti ho koncem léta chytli a dodali do výkonu trestu,“ prozradil na podzim deníku Aha! Lukáš Kohout, který seděl kvůli řízení auta bez řidičského oprávnění.

„Když v televizi dávali film Copak je to za vojáka?, všem se chlubil, že tam hrál. Nikdo ho nebral vážně. Rozpůjčoval si strašně věcí. Protože je nevracel, musela mu vězeňská služba udělit status »Možný objekt napadení« a chránit ho. Jinak by mu někdo ublížil. A vůbec se nemyl, proto se musel často stěhovat do jiných pokojů,“ vzpomínal Kohout. „Má hodně vroubků a hodně soudů ho ještě čeká. Často ho navštěvovali policisté,“ dodal Kohout. Čížkovský, se kterým se ve zlém rozešli i údajně podvedení zpěváci Jan Kalousek a Michael Foret, podle něj požádal o přerušení výkonu trestu kvůli svým maniodepresivním stavům. "Štve mě, že zrovna takový člověk se dostal z basy dřív. Je to sketa, která si nic takového nezaslouží," uvedl Kohout.

Slavná sestra podvodníčka Eva Čížkovská před časem řekla, že se s bratrem léta neviděla.Odmítá s ním být jakkoli spojována. S jeho činy prý nemá nic společného.

Reklama

Další články

Načítám