Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Holčička na fotce je úspěšnou zpěvačkou, která svou pěveckou kariéru odstartovala už ve svých třinácti letech. Na svém kontě má několik hudebních ocenění - včetně bronzových Českých slavíků. Ač jí ještě není ani dvacet let, málem se zabila při autonehodě, když řídila pod vlivem alkoholu. Krátce chodila se známým zpěvákem, který v anketě popularity porazil i Karla Gotta. Už víte?

Česká a polská zpěvačka polské národnosti Ewa Farna (30) se narodila 12. srpna 1993 v Třinci. Absolvovala gymnázium v Českém Těšíně a letos začala studovat práva ve Varšavě.

Talent Ewy Farne objevil producent Lešek Wronka (63). Ve spolupráci s ním vtrhla roku 2006 do světa šoubyznysu s hitem a stejnojmennou deskou Měls mě vůbec rád. Tehdy jí bylo teprve třináct let. Ve stejném roce získala ocenění Objev roku v anketě Český slavík. O rok později vydává cédéčko s názvem Ticho a svou první polskou desku Sam na sam (doteď už v Polsku vydala tři alba).

Jako teprve čtrnáctiletá teenagerka absolvovala první velké turné a hostovala na koncertní šňůře slovenské kapely No Name. Výsledkem byl zisk bronzového Slavíka v kategorii Zpěvačka roku. Farna je vůbec nejmladší držitelkou tohoto ocenění, které získala pětkrát po sobě.

A nezůstalo jenom u Slavíků. Před dvěma lety dokonce vyhrála hudební cenu Anděl v kategorii Zpěvačka roku. To už sbírala úspěchy s třetím albem - Virtuální. První velkou láskou Ewy Farne byl muzikant Marcus Tran, který nyní žije s moderátorkou Martinou Gavriely. Několik měsíců chodila i se zpěvákem Tomášem Klusem, s nímž i po rozchodu zůstala velkou kamarádkou.

Devatenáctiletá zpěvačka měla letos v květnu obrovské štěstí. Na cestě z oslavy maturity usnula za volantem s 0,8 promile alkoholu v krvi, bourala a jen zázrakem vyvázla pouze s lehkým zraněním. Farna dostala pokutu 35 tisíc korun a na dva roky přišla o řidičák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám