Hlavní obsah
Článek

Čeští gayové už si řekli dost a pustili se do otevřené války s Hradem! Sexuální menšina se asi rozhodla dát otevřeně najevo, že podle jejího názoru je český prezident Václav Klaus, některými lidmi vnímaný jako snad největší odpůrce homosexuálů u nás, snad sám na kluky. Proto se na stáncích objevil gay časopis s obálkou, na které rozněžnělou hlavu státu líbá sympatický hošík.

Tohle se prezidentovi opravdu, ale opravdu líbit nebude! Gayové v novém čísle svého časopisu ukazují Klause coby čtyřprocentního kolegu nejen na obrázku, ale prakticky i v textu. V tom totiž řeší, jak přišel ke své přezdívce Kikina.

Magazín Lui čtenářům předložil dvě historky, které se prý staly městskými legendami. „Ta první je o tom, že Václav Klaus měl v devadesátých letech poměr s jedním pracovníkem Českého rozhlasu, který pak za záhadných okolností zemřel. Zdá se, že téhle historky se dopátral i spisovatel Michal Viewegh, který ve své knize také nechá Klausova milence zemřít,“ píše autorka článku. Druhá je zase o tom, že Klause údajně měla v 80. letech při provozování gay sexu nafotit skrytá kamera Státní bezpečnosti, která ho pak kvůli materiálu měla vydírat a donutit ke spolupráci.

„Je opravdu fakt, že na podobné příběhy o Václavu Klausovi a jeho homosexuální minulosti v osmdesátých letech jsem narazil poměrně často,“ přiznává historik Jan Seidl, autor rozsáhlé monografie Od žaláře k oltáři - Emancipace homosexuality v českých zemích od roku 1867 do současnosti.

Šéfredaktor časopisu Lui se žaloby neobává. „Titulní strana vyjadřuje všeobjímající lásku. Není to myšleno jako urážlivý útok. Tvrdíme, že ho za homosexuála neoznačujeme, jen citujeme zdroje a historky, které o něm kolují,“ řekl Super.cz Starý.

Téma magazín otevřel proto, že se mu nelíbí výroky prezidenta na dva proběhnuvší ročníky průvodu hrdosti Prague Pride. „Byly homofobní. Hlava státu by neměla Českou republiku prezentovat takovým způsobem, který naši zemi rozhodně neukázal v dobrém světle,“ dodal Starý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám