Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O hotelu Cecil, jenž stojí v Los Angeles, se už napsalo mnohé. Dokonce byl předmětem dokumentární série, a kdyby na to přišlo, ubytoval by se v něm asi jen pořádný odvážlivec. V budově totiž bydleli minimálně dva sérioví vrazi, zemřelo v něm 16 lidí a divné věci se tam prý dějí dodnes. To ostatně tvrdí i Peet Montzingo, internetová celebrita, který bydlí přímo naproti, a z jehož svědectví jde mráz po zádech.

Peet je přesvědčený, že ti, co v hotelu přišli o život, v něm stále přebývají. „Když jsem se sem přestěhoval, neměl jsem ponětí, že budu bydlet naproti jednomu z nejproslulejších hotelů, v němž straší. Přistěhoval jsem se, protože to bylo opravdu levné, a teď vím proč,“ nechal se slyšet.

Hotel je od roku 2017 uzavřený, takže v něm nikdo nemůže pobývat. Přesto, jak tvrdí, Peet natočil zlověstné stíny, blikající světla a další podivnosti. „V noci se vždycky raději ujistím, že na mě nikdo nezírá z oken,“ popsal pro americká média, a nešetřil detaily.

První taková zkušenost byl totiž muž s doutníkem, který na něj zíral z okna hotelu. Peet sebral odvahu a rozhodl se, že hotel půjde prozkoumat. Muž z ochranky ho na hodinu vpustil dovnitř.

„Hned, jak jsem vyšel do prvního patra, změnila se energie. Byla tam těžká, děsivá atmosféra. A jako by mě někdo pozoroval,“ popsal.

Další zvláštností bylo, že slyšel všude práskat dveře. Dokonce zkoušel volat, ale nikdo se neozýval zpátky. „Měl jsem celou dobu žaludek jako na vodě. Těžko se to popisuje,“ nechal se slyšet.

Vyšším patrům se vyhýbají i ti, co jsou placení za střežení objektu. Tzv. sekuriťáci se tam jednoduše bojí vkročit. Hotel Cecil zkrátka jeho pověst předchází. A čím že se tak proslavil?

Vše začalo už ve 30. letech 20. století, kdy v něm šest lidí údajně spáchalo sebevraždu, v roce 1944 z okna hotelu devatenáctiletá matka vyhodila novorozence a roku 1964 našli v pokoji brutálně ubodaného muže. V roce 2013 v něm zmizela kanadská studentka Elisa Lam, jejíž tělo poté našli na střeše ve vodní nádrži.

A aby toho nebylo málo, v polovině 80. let v hotelu žil sériový vrah Richard Ramirez, známý jako „noční stalker“. A o šest roků později se v něm ubytoval další zabiják Jack Unterweger. Nevíme, jak vás, ale nás by dovnitř nedostali ani heverem.

Související témata:
Hotel Cecil

Reklama

Další články

Načítám