Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Losangeleský Hotel Cecil, jehož dlouhá historie kromě jiného zahrnuje vraždy, sebevraždy nebo ubytování dvou zabijáků, by mohl do konce letošního roku znovu otevřít.

Hotel se stal vzhledem ke své minulosti námětem několika seriálů, jedné z tragédií, které se v něm odehrály, se věnuje i nová dokumentární série Netflixu s názvem Na místě činu: Zmizení v Hotelu Cecil. Pojednává o zmizení a smrti jednadvacetileté kanadské studentky Elisy Lam, jejíž nahé tělo bylo v roce 2013 nalezeno ve vodní nádrži hotelu.

To ale nebyla jediná tragédie, která se k hotelu váže.

Už ve 30. letech minulého století v něm šest lidí údajně spáchalo sebevraždu, v roce 1944 z okna hotelu devatenáctiletá matka vyhodila novorozence a roku 1964 našli v pokoji brutálně ubodaného muže.

V polovině 80. let v hotelu žil sériový vrah Richard Ramirez, známý jako „noční stalker“. A o šest roků později se v něm ubytoval další zabiják Jack Unterweger. A, jak praví legendy, na skleničku den před smrtí si sem prý zašla i Elizabeth Short, známá jako Černá Dahlia, jež byla v roce 1947 v Los Angeles brutálně zavražděna. I její smrt se stala námětem filmu.

Před deseti roky se hotel přejmenoval na Stay on Main (podle ulice, na které stojí), v posledních letech prochází rekonstrukcí.

Reklama

Další články

Načítám