Hlavní obsah
Článek

Do českých kin se po dvanácti letech vrací legendární série o filmových Básnících, která tentokrát dostala název Jak básníci čekají na zázrak.

Už v šestém pokračování slavné série se diváci potkají nejen se starými známými tvářemi v čele se Štěpánem Šafránkem (Pavel Kříž), Kendym (David Matásek) a proslulou Vendulkou Utěšitelkou (Eva Jeníčková), ale i s novými postavami.

Jednou z nich je i krásná zrzka Denisa Nesvačilová, která si ve filmu zahraje dospívající Vendulčinu dceru Majku. Ta po vzoru své filmové maminky Vendulky neváhá se Štěpánem laškovat. A dokonce se před ním ukáže nahoře bez. Na ukázku z Básníků se podívejte ve videu.

Příběh nových Básníků se tak jako pokaždé točí kolem Štěpána a jeho problémů s láskou. Po smrti své poslední dívky Aničky Zrzečky vychovává sám třináctiletého syna Štěpánka. Karas (Lukáš Vaculík) a Kendy vidí, že to tak dál nejde a rozhodnou se najít pro Štěpána tu pravou. Nejsou ale sami, kdo tenhle nápad dostal...

Samotný představitel Štěpána Pavel Kříž se prý na natáčení pokaždé těší. A vůbec mu prý nevadí, že se jedná už o šesté v pořadí.

"Je to velmi příjemné – je to vlastně jako vracet se domů mezi kamarády, kde to znám, kde je mi dobře. Maminka tam třeba už není, ale jinak je to svým způsobem domov. A nové postavy také baví lidi, patří do tohoto zvláštního světa. Je to velká zásluha režiséra Dušana Kleina a pana Pecháčka, který tento svět stvořil. Dlouho jsem si neuvědomoval, co moje postava dává lidem – nejen to, že je Štěpán romantik, ale že má v sobě ten zvláštní humor pana Pecháčka, jeho svébytný optimismus a přesvědčení, že život se dá krásně žít, pokud dokážeme brát určité věci s ironií a nadhledem," shrnul své dojmy z natáčení Kříž.

Reklama

Další články

Načítám