Hlavní obsah
Článek

Pouhé tři dny poté, co svět obletěla smutná zpráva o úmrtí anglické hudební legendy Davida Bowieho, přišla další rána. Ve čtvrtek ráno naposledy vydechl i jeho krajan, populární herec Alan Rickman. Spojitostí mezi oběma rodáky z Londýna je ovšem až děsivě mnoho.

Oba umělci se bez jakéhokoli tušení veřejnosti a fanoušků potýkali už několik měsíců se zákeřnou rakovinou a zřejmě tušili, že se blíží jejich konec. Bowie, jenž navíc v poslední době prodělal šest infarktů, to dal jasně najevo svým posledním počinem Lazarus. Ve videoklipu leží na smrtelné posteli a zpívá o své cestě do nebe. Rickman se loni k překvapení všech po padesáti letech soužití oženil se svou životní láskou Rimou Horton, přestože dlouhá léta tvrdil, že prožívá natolik spokojený vztah, že se obejde bez oddacího listu. Bowie a Rickman nakonec zemřeli na rakovinu pouhé tři dny po sobě ve stejném věku.

To ovšem stále není všechno. Pondělí 7. prosince 2015 byl den, kdy se oba muži naposled objevili na veřejnosti na společenské akci. Viditelně pohublý Bowie dorazil na newyorskou premiéru svého muzikálu Lazarus, zatímco Rickman toho večera navštívil v Londýně divadelní představení Hangmen. Nikdo tehdy ještě o jejich zdravotním stavu neměl tušení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám