Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Jen pár dní poté, co svět šokovala zpráva o úmrtí zpěváka Davida Bowieho (†69), ve stejném věku skonal i herec Alan Rickman. V obou případech smrt způsobila rakovina.

Britská kultura přišla v průběhu jednoho týdne už o druhou významnou osobnost. Rickman stejně jako Bowie vážnou nemoc skrýval a závěr života prožil v ústraní. Zpráva o jeho smrti tak byla na internetu zpočátku vnímána jako tzv. hoax.

Alan Rickman loni v Praze na Febiofestu uvedl svůj film Králova zahradnice, v němž si zahrál Ludvíka XIV. a zároveň jej režíroval. V roce 2015 také přiznal, že se oženil s Rimou Horton, s níž už prožil půl století.

Bohatá filmografie zesnulého herce zahrnuje snímky jako Parfém: Příběh vraha či Láska nebeská, ale nejvíce jej proslavila role profesora Severuse Snapea ve fantasy sérii o Harrym Potterovi. Před smrtí stačil Alan Rickman natočit drama Eye in the Sky, v němž jako vojenský generál dohlíží na likvidaci teroristické skupiny v Keni. Diváci si ho letos v kinech připomenou také díky filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem, v němž jeho hlasem promluví houseňák Absolem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám