Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poté, co obstaral pietní místa v Uhříněvsi, vyrazil Josef Rychtář (66) do Říčan. Na místním hřbitově má odpočívat Iveta Bartošová (†48).

Nejen fanoušci, ale i její rodina se podivovali nad tím, že k místu nemá žádný vztah. Ten má jen její manžel. S ním ale byla až na sklonku života. Navíc v Říčanech nikdy nežila. Od začátku to vypadá spíš jako Rychtářův „trucpodnik“, a ne splnění posledního přání jeho milované ženy.

Nejinak tomu bylo i v den smutného výročí. Dne 29. dubna 2024 uplynulo přesně deset let od tragické smrti oblíbené zpěvačky. Její fanoušky by jistě zabolelo, kdyby viděli, jak se v tento výjimečný den její manžel choval. Úcta a důstojnost, to bohužel nejsou devizy, kterými disponoval. Spíš než to předvedl nervy na pochodu.

Nahromaděný stres se Rychtář rozhodl vybít na erární konvi, která na hřbitově slouží k zalévání květin. Přitom tiše nadával. Zřejmě proto, že den jeho narozenin opět nedopadl podle jeho představ. A už nikdy nedopadne. Protože se mu vždy připomene smutné výročí.

Z bitvy s konví nakonec vyšel vítězně, zalil vegetaci a spěchal ke svému autu. Zaparkoval hned u bran hřbitova, aby to neměl moc daleko, přece jen byl celý den na „útěku“ před novináři a fanoušky Bartošové. Hned, jak přišel ke svému vozu, zapálil si cigaretu. Tu vykouřil na tři potáhnutí, takovou měl na ni chuť.

Poté, co dokouřil, ostentativně odhodil nedopalek, který ani netípl, nasedl do auta a odjel. Vajgl, který se ani neobtěžoval vyhodit do koše nebo popelnice, zřejmě nechal manželce na památku…

Další články

Načítám