Hlavní obsah
Článek

Jméno zpěvačky Petry Janů (71) bylo dlouhá léta spojeno především s kapelou Golem. Po letech se však Petra rozhodla pro změnu. Od poloviny srpna ji bude doprovázet kapela Amsterdam s výrazně mladšími hudebníky. A pokud vám jméno téhle kapely evokuje jméno úplně jiné české zpěvačky, střílíte správně.

„Před lety se tihle kluci dali dohromady jako doprovodná kapela Ilony Csákové. Teď po letech si řekli, že by měli chuť spolu zase začít hrát. No a jednoho dne za mnou přišel kapelník Roman Štefl, se kterým jsem před lety dělala desku, a oznámil mi, že mě budou doprovázet,“ směje se Petra.

Ta už má s novou kapelou repertoár připravený. „Kromě zásadních hitů, které se nemohou vynechat, jsme nově oprášili i některé starší pecky, které jsem delší dobu nezpívala. První koncert máme už 15. srpna v Rožnově pod Radhoštěm. Kluci mě budou doprovázet i na mém podzimním turné s Věrou Špinarovou, které vyvrcholí 15. prosince v pražské Lucerně,“ svěřila se Petra.

Ta se ovšem ve zlém nerozžehnala ani s Golemem, se kterým zpívá více než třicet let. „Budu s nimi vystupovat dále. Budu s nimi zpívat slavnostnější repertoár a pojedeme spolu například speciální vánoční koncerty,“ dodala Petra, která má práce pořád evidentně dost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám