Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ať už se fotí před tunelem metra, nebo v běžném provozu, nezapomíná na bezpečnostní přilbu. Stejně tak na sjezdovku nevyrazí bez helmy. Po nové cyklostezce si to na kole ale Zdeněk Hřib štrádoval bez ní. A to neměl dělat.

„Zprovoznili jsme další část nadřazené cyklotrasy A1! Od ulice Varhulíkové v Holešovicích až po Trojský most. S předsedkyní komise pro cyklodopravu Bárou Soukupovou jsme to jeli vyzkoušet a paráda,“ pochlubil se z cyklistického sedla náměstek primátora pro dopravu na svém Facebooku.

Ne všichni jeho nadšení pro věc sdíleli. V následné diskuzi mu nejeden člověk vpálil, že co se bezpečnosti týče, nejde zrovna příkladem. „Bez helmy, klasika,“ zhodnotil Daniel. „Hm, krásně, bez helmy, jít příkladem,“ doplnil Radek.

„Trochu mi vadí, že ani jeden z vás nemá přilbu,“ přitakala Lucie. Ochrana hlavy při jízdě na kole sice není povinná, bývalý primátor by ale v tomto ohledu měl jít příkladem. Zvláště když mu nošení helmy nečiní žádné problémy, o čemž svědčí spousta momentek, kterými se prezentuje. Co to, že tentokrát vynechal?

Lidé si všimli i dalších nešvarů, kterých by se jako aktivní účastník provozu neměl dopouštět. „Víte, že cyklisté mají jezdit za sebou? I na té cyklotrase takto ohrožujete ostatní!“ podotkl Vítek.

Nejen Pražané nyní doufají, že až příště Hřib vyrazí na kole a bude se kochat, nezapomene na helmu ani na další zásady bezpečné jízdy. Nehledě na to, že pokud by dál jezdil na cyklostezce v podobné „rojnici“, nikdo další by se tam už nevešel.

Reklama

Další články

Načítám