Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Módní návrhářka Beata Rajská (61) je na karlovarském filmovém festivalu jako doma. Již během zahajovacího večera na sobě mají dámy, letos například Zuzana Donutilová nebo Miss ČR 1997 Terezie Dobrovolná, šaty z její dílny. "Vždycky vidím mihnout se šaty a říkám si, že to je někdo známý. Brýle sice stále nenosím, ale šaty si poznám," smála se.

Pravidelně mívá i během festivalu autorskou módní přehlídku. Letos byla opravdu ve velkém stylu v nádherných prostorách skláren. "Šlo o kolekci Queen, která je připravena na letošní podzim a zimu. Je paradoxní, že všichni tady umíráme vedrem a modelky se potily v teplých kabátech," krčila rameny, když vyprávěla o černobíle laděné kolekci, kterou doplňovaly originální skleněné šperky.

Právě kvůli nim se ostatně slavnostní večer odehrával v muzeu skla. "Protože se kolekce jmenuje Queen, přemýšlela jsem, jaké šperky nosí královna, a shodou okolností jsem tady byla na návštěvě a potkala jsem se tu se sklem pro královské rody. Nadchl mne art director Lukáš Jabůrek, který je ztřeštěný umělec a byl pro mne inspirací," vyprávěla.

Neměla ovšem strach, že se šperky za skla rozbijí? "Bála. Vím, že je to velmi ošemetná záležitost. Se sklem se musí stejně opatrně jako s vajíčky. Ale je to umění, je to šperk a já si myslím, že všichni víme, že sklo je křehké a podle toho se s ním musí zacházet," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám