Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Lenka Kořínková (58) se po dlouhých deseti letech vrací na televizní obrazovky. Do nového seriálu Stopy života ji, stejně jako dětskou hereckou hvězdu Yvettu Kornovou, obsadil režisér Tomáš Magnusek. Kořínková si zahraje v díle s názvem Až na věky, který je zasazen do prostředí domova seniorů.

Oblíbená herečka byla v sedmdesátých letech často obsazována do rolí prsatých holek. Do povědomí diváků se dostala díky filmu Juraje Herze Holky z porcelánu. V její filmografii má nesmazatelné místo i režisér Dušan Klein, který ji v roce 1982 obsadil do prvního dílu své básnické pentalogie (Jak svět přichází o básníky).

K úspěšné sérii se Lenka Kořínková vrátila i po revoluci, když si zahrála ve čtvrtém dílu s názvem Konec básníků v Čechách. Později sympatická herečka bohužel propadla alkoholu, což nezůstalo bez následků a zanechalo negativní stopy na její vizáži. Na rozdíl od Yvetty Kornové však Kořínková na prahu šedesátky přeci jen nevypadá zas až tak špatně.

Kořínková před lety například šokovala dnes už legendárním alkoholovým dýchánkem, po němž byla v podnapilém stavu objevena u silnice v Jesenici u Prahy, kde se neúspěšně pokusila splynout s přírodou.

Nakonec ji z okraje silnice musela odvézt policie. Boj s alkoholem herečka nakonec vyhrála, ale dlouho o ní nebylo vůbec slyšet. Až po dlouhých deseti letech se Kořínková, jíž proslavily i dietní kuchařky s recepty na dělenou stravu, vrací na obrazovky, aby potěšila všechny své dávné fanoušky.

Těšíte se na Lenku Kořínkovou v nové roli?
Ano, vždy byla moje oblíbená herečka
10,6 %
Ne, nikdy jsem ji nemusel/a
75,1 %
Zajímá mě, jestli nezapomněla hrát
14,3 %
Celkem hlasovalo 14392 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám