Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme viděli tuhle fotku z 10. ročníku brněnských veletrhů, ani se nám samotným nechtělo věřit, co z holčičky na snímku vyrostlo. Vždyť už je to více než čtyřicet let, co sama začínala zpívat v ostravském rozhlase.

Na svoje začátky vzpomíná zpěvačka Heidi Janků (61) i na svém novém albu Rarity, které nenajdete v žádném kamenném obchodě a k dostání bude jen na jejích koncertech nebo přes internetové stránky. Také není určeno pro širokou veřejnost, ale hlavně pro její skalní fanoušky.

Zpěvačka se svým manželem Ivem Pavlíkem sestavila dvaadvacet písní, které buď nikdy nikde nevyšly, nebo vyšly už hodně dávno, už se na ně zapomnělo a stojí za připomenutí.

Album začíná novinkami z producentské dílny Stano Šimora a končí písničkami, které Heidi natočila coby školou povinná slečna v ostravském rozhlase s cimbálovou muzikou Lučina. Mezi těmito protipóly jsou písničky určené dětem, ale taky takové, které byste od Heidi nečekali. Pár skladeb připomene i období, kdy vystupovala se svým vyvdaným vnukem Jakubem Rybou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám