Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká Miss Gabriela Kratochvílová (34) se rozhodla využít letní prázdniny a vypravila se na dětský tábor do Frýdlantu nad Ostravicí, aby si zacvičila a zatancovala s 305 dětmi, které tu tráví prázdniny. A také si s nimi trochu popovídala o teď tak diskutovaném tématu mentální anorexie.

Gabriela ví, jaké to je, když dospívající dívce někdo tvrdí, že musí zhubnout, i když má velikost 'S'. Když v patnácti letech vycestovala jako modelka do Asie, byl to pro ni velký útok na sebevědomí. Ale ustála ho, má to v hlavě srovnané.

Zná ale mnoho dívek, které skončily s poruchou příjmu potravy. „Ráda bych svého vítězství a popularity, kterou mi Česká Miss přinesla, využila a inspirovala dívky v tom, že pokud nám záleží na vzhledu, je dobré cvičit a zdravě jíst. Hladovění není cesta ke kráse ani ke spokojenosti,“ prozradila Gábina

O své zkušenosti z modelingu v dospívání a o radosti z pohybu se podělila na táboře nejen s dívkami, které podobné problémy řeší.

Z pobytu na táboře byla nadšená. "Sama jsem jako dítě na táboře byla jednou. Skvěle jsme si zatancovali a prožili jsme úžasné odpoledne. Co se životního stylu týká, je to tábor podle mého gusta – děti baští 6x denně a mezitím pořád tancují, sportují, zpívají a hrají kreativní hry,“ dodala Gábina, která sportem žije.

Víc jak šest let se věnuje mažoretkovému sportu, který obsahuje prvky gymnastiky a aerobiku. Na konci srpna se dokonce tým JK Chotěboř, za který závodí, utká o titul Mistra Evropy.

Reklama

Další články

Načítám