Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Markéta Fialová se od osmnácti let potýká s těžkou nemocí krvetvorby. "Byl to totální zlom v životě v mých osmnácti letech," řekla Super.cz půvabná brunetka, která je stále pacientkou hematologického ústavu, kde jí diagnostikovali myelodysplastický syndrom.

Jde o onemocnění charakterizovaná abnormální diferenciací krvetvorných buněk - nevytvářejí se "normální" krvinky. To vede k poklesu počtu červených krvinek (anémie), bílých krvinek (se sníženou obranyschopností organismu) i krevních destiček v periferní krvi. Onemocnění může vyústit i v akutní myeloidní leukémii.

Markéta prožila několik ataků nemoci, na čas musela před osmi lety dokonce opustit zaměstnání. Ale vypořádává se s ní statečně. Dokonce sama všemožně podporuje charitativní projekty zaměřené zejména na hematologická a onkologická onemocnění.

"Charitu jsem podporovala vždy, nikdy jsem se s tím ale nechlubila. Až teď, když se televize Nova propojila s projektem Dobrý anděl. Díky tomu, že se objevujeme na obrazovce jako známé tváře a veřejně se k tomu přihlásíme, připojí se k nám snad i další dárci," vysvětlila Fialová, proč se zapojila do projektu, který pomáhá rodinám s onkologicky a hematologicky nemocnými dětmi.

Ale abychom nezůstali pouze u těžkých témat, s Markétou, která je na obrazovce charakteristická svým krátkým sestřihem, jsme probrali i novou Českou Miss, která nosí podobný účes jako ona. „Přímý přenos jsem nesledovala, ale když jsem viděla ten humbuk, který se spustil, když vyhrála krátkovláska, zbystřila jsem. Moc se mi líbí a fandím jí,“ řekla nám Fialová, která si nechala vlasy postupně ostříhat kvůli televizi.

„Když jsem někdy ve dvaceti nastoupila, měla jsem dlouhé vlasy. Ale kostymérky a vizážistky měly problém s tím, že mám vlasy moc husté a vytvářely mi takové kreace, že jsem si připadala jako moje teta, a ne jako já. Takže šly vlasy dolů,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám