Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sedmá řada MasterChef Česko má svého vítěze. Je jím Honza Albrecht, který se utkal s finalisty v poslední výzvě, kdy měli připravit tříchodové menu promyšlené do posledního detailu.

„Dnes večer se rozhodne o tom, kdo získá titul MasterChef Česko 2023,“ slavnostně zahájil Radek Kašpárek. Ve finále se opět vařilo třikrát, ale s jednou malou obměnou. Kuchař, který si za předkrm a hlavní chod odnesl nejméně bodů, už dezert v kuchyni MasterChef nepřipravil a sladký rozstřel měl proběhnout mezi finálovou dvojicí. Avšak Kuba a Honza měli stejný počet bodů, a tak o titul bojovali vedle Terky oba.

Za předkrm dostal Honza nejméně bodů, což ho také rozhodilo a bylo to na něm během přípravy hlavního chodu znát, dokonce promluvil o extrémní náročnosti. Porotci ho ale uklidnili, že ztrátu může v klidu dohnat, a to se také stalo. Připravil králíka s omáčkou z černého česneku, s ledvinkami, ředkvičkami a špenátem. „Když jsem to dal do úst, tak jsem byl doma, nebe v ústech,“ řekl Jan Punčochář, se kterým porota souhlasila.

Také dezert se Honzovi vydařil na jedničku. Během přípravy myslel na své dětství, které se v dezertu odráželo. Připravil marinované jahody s mrazeným krémem ze zakysané smetany, gelem ze šťovíku a smaženým rozkvetlým bezem. A právě dezert rozhodl.

„Novým MasterChefem pro rok 2023 se stává Honza,“ řekl Radek Kašpárek. S titulem nejlepšího amatérského kuchaře v České republice přišla i v historii soutěže nejvyšší výhra, a to 2,5 milionu Kč.

„To je neuvěřitelný. Kamarádi, já jsem od začátku věřil a tady to máte. Takže všichni věřte a plňte si svoje sny, protože to k*rva jde! MasterChef! Když si něco vezmete do hlavy, tak si za tím jděte. Nenechte si od nikoho nic rozmlouvat, nenechte si do toho povídat a jděte si za tím, protože ono to funguje a jde to. Tady je důkaz,“ řekl Honza krátce po získání titulu.

Související témata:
Jan Albrecht

Reklama

Další články

Načítám