Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Taťána Kuchařová (36) je opět za velkou louží. Momentálně ji můžete potkat v New Yorku. Díky tomu, že v USA nějakou dobu žila, zná toto město, které nikdy nespí, velmi dobře.

Big Apple bylo několik let mým druhým domovem, a tak se sem vždycky těším jako poprvé. Nemůžu se dočkat taky přátel a mých milovaných míst,“ svěřila se Táňa Super.cz.

Na Manhattanu ale spojila příjemné s užitečným. V Americe je totiž především pracovně. Po roce se vrátila opět do OSN. „Je to místo, kam se vracím každý rok posledních 9 let, tentokrát opět na největší genderovou konferenci na světě CSW, organizovanou UN Women. Je to čest zastupovat ženy a seniory a vnímám to jako příležitost, jak na nerovnosti ve společnosti nejen upozorňovat, ale inspirovat se v tom, jak věci měnit.“

Téma letošního českého eventu na půdě OSN je „Boys don’t cry“ (Kluci nepláčou – pozn. redakce), tedy o roli mužů v prevenci násilí na základě pohlaví. „Bude mi výsadou provázet během celého eventu, nad to v tak naléhavém a aktuálním dialogu a mít k němu pár postřehů z naší práce v nadaci Krása Pomoci a jako ambasadorka SDG’s UN za ČR,“ vysvětlila nám svůj pracovní harmonogram Taťána Kuchařová.

Související témata:
Rada OSN pro lidská práva

Reklama

Další články

Načítám