Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televize Nova oslavila 30 let a Zbyněk Merunka už bude navždy neodmyslitelnou součástí této stanice. Právě on moderoval první Televizní noviny. Když se řekne jeho příjmení, každý si také hned vybaví Evu Jurinovou, se kterou zprávy moderoval více než 6 let.

Její odchod ho velmi zasáhl. „Já jsem měl obrovské štěstí, že mi přidělili Evičku, protože ona byla neuvěřitelný profík. My jsme si sedli, když něco nešlo, tak ten druhý hned vše zachránil. Ono by to bylo vidět, kdyby to nebylo ono,“ začal vzpomínat Zbyněk během rozhovoru pro Super.cz.

Paní Jurinová byla pro něj něco jako druhá žena. „Eva pro mě byla výhra v loterii. To byla báječná ženská, akorát chodila pozdě z maskérny,“ zasmál se exmoderátor.

A jak Zbyněk vzpomíná na své úplně první vysílání zpráv? Tehdy je moderoval ještě s kolegyní Stanislavou Wanatowiczovou-Bartošovou. „To bylo v Měšťanské besedě, která nebyla hotová. Chodili jsme tam po prknech. Ty první Televizní noviny byly strašný, ale tak tři čtyři měsíce a pak si to sedlo. Zachránila nás i ČT, že přišli kameramani a střihači. Nikdo jiný nebyl. Byla to nádherná a kouzelná doba,“ zavzpomínal se smíchem Zbyněk Merunka.

A co dnes dělá, když už ho dávno nevídáme na televizní obrazovce? „Já mám tři vnoučátka, mám pejska, občas něco dělám, že si sem tam přivydělám. Moderovat v TV bych si už netroufl, už by to nebylo to pravé ořechové,“ doplnil.

Související témata:
Zbyněk Merunka

Reklama

Další články

Načítám