Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televize Nova v průběhu neděle slavila 30 let od prvního vysílání. Fanoušky potěšilo zejména to, že nedělní Televizní noviny byly natáčené v replice původního studia, které diváci viděli 4. 2. 1994.

O moderování se postarali Lucie Borhyová (46)Rey Koranteng (49), kteří si pro diváky připravili menší chyták. Všimli jste si ho?

„Na Novu jsem nastoupila až o něco později, a to v roce 1997. První Televizní noviny jsem vysílala v roce 1999 a byly už z jiného televizního studia. Byli jsme tehdy prohození. Nikdy jsem neměla Reye po své pravici, dnes to byla moje premiéra. Říkali jsme si, že po 25 letech, které oslavíme v srpnu, máme něco poprvé, a poprvé bylo to, že jsme seděli obráceně,“ svěřila se nadšeně Lucie Super.cz.

Oslavy ve studiu byly pro všechny kouzelné hlavně proto, že se zde sešly tváře, které na konci devadesátých let a na počátku nového milénia vysílaly na této televizi. Lucie se po moderování setkala i s bývalým ředitelem televize Vladimírem Železným, který ze sympatické blondýnky udělal slavnou hvězdu.

„Já se musím přiznat, že jsem ani nevěděla, kdo všechno je zvaný. Pro mě bylo překvapení, že jsou tady i novináři. Myslela jsem si, že ten večírek je jen pro kolegy, a najednou tu vidím spousty známých tváří. Pana Železného jsem neviděla dvacet let, on mě i tak nějak našel,“ vzpomínala moderátorka.

A jak tedy Lucie vzpomíná na své začátky? Nikdy prý nevěřila, že bude mít tuto kariéru. „Na Nově jsem pracovala jako pomocná redaktorka ve zpravodajství a pak jsem nachytávala lidi v Ptákovinách, takže když pak přišla nabídka, tak jsem si myslela, že naopak oni chtějí nachytat mě. Nevěřila jsem až do doby, než jsme začali zkoušet,“ dodala se smíchem Lucie Borhyová.

Reklama

Další články

Načítám