Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeho postavu v novém filmu Franta mimozemšťan budete buď milovat, anebo nesnášet. Může se vám i zvednout žaludek. Jakub Prachař (40) se každopádně na ztvárnění vesnického traktoristy, jehož tělo ovládne mimozemská entita, pořádně vyřádil.

Diváci už pár dní po premiéře crazy komedie režiséra Rudolfa Havlíka mluví o tom, že se inspiroval snímkem Muži v černém, kde mimozemský brouk ovládl farmáře Edgara v podání Vincenta D’Onofria. Má podobné pohyby i výraz a nekoordinovaně se potácí.

„Je to opravdu postava, na které se člověk může vyřádit, taková stylizovaná. To herec může, jenom když hraje v pohádce anebo v nějaké hovadině. Myslím dobré hovadině a tohle je skvělá hovadina. Jsem do toho úplně nadšený a je to i důvod, proč jsem to vzal. Tohle už se mi nikdy nenaskytne,“ míní Jakub, který v našem videu trochu přeháněl a žertoval o svém fyzickém postižení, které mohl ukázat.

„Mám víc mozku než ostatní lidi, mám přidaný čelní lalok a dva hypotalamy,“ tvrdil. Rozpovídal se i o tom, že si užil punkový účes, který jeho postava ve filmu má. „Vyrostl jsem na vesnici v Kolodějích, měl jsem spoustu kamarádů, kteří měli číra, ale já chodil na gympl, tak jsem si to nemohl dovolit a celý život mě to mrzelo. Tady v tom filmu jsem si to dovolit mohl. Je to inspirované těmi mými kamarády. Někteří ještě žijí, někteří, bohužel, už ne,“ svěřil se.

Punkový účes sice Jakub nosit nemohl, punkové myšlení mu ale nikdo nezakázal. „Mně je spousta věcí úplně jedno. To, co lidi řeší, já vůbec neřeším. To je takové moje drobné punkerství, že spoustu věcí vůbec neprožívám, jako správní pankáči. Je mi jedno, co je za den, jestli někdo přijde pozdě, co o mně kdo říká nebo neříká. Je mi to jedno,“ shrnul Jakub, který prozradil i to, jaký drink může pomoci k tomu, aby se tak cítili i ostatní. Roli v něm hraje alpa nalitá do vína.

Reklama

Další články

Načítám