Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V neděli odpoledne přišla velmi smutná zpráva o tom, že zemřela Simona Postlerová (†59). Z reakcí jejích kolegů je patrné, že šlo o náhlé a nečekané úmrtí. Ještě včera (v sobotu) zkoušela novou hru, uvedlo její domovské Divadlo na Vinohradech.

„S hlubokým zármutkem jsme byli 5. 5. odpoledne zaskočeni zdrcující zprávou o náhlé smrti naší kolegyně, herečky Simony Postlerové. RIP,“ uvedlo divadlo v úvodu oznámení na sociální síti.

„Ještě v sobotu 4. května zkoušela v připravované inscenaci hry Lenky Lagronové Terezka. Šokující zpráva o její smrti přišla o necelých 24 později.“

Ve vinohradském divadle herečka působila dvaatřicátou sezónu. „Simona nastoupila po angažmá v činohře Národního divadla do Divadla na Vinohradech roku 1992, více než třicet let byla oporou zdejšího hereckého souboru, ale také úžasnou, empatickou, nápomocnou kolegyní a kamarádkou,“ stojí v prohlášení s tím, že na tamním jevišti Postlerová ztvárnila téměř čtyřicet postav.

„Simona Postlerová byla hluboce věřící. Kéž jí Bůh, který ji tak náhle povolal, dopřeje mír a blaženost, po nichž ve svém životě a práci tolik toužila.“

Kolegové na ni vzpomínají jen v dobrém. I z jejich vyjádření vyplývá, že pro ně šlo o zdrcující a velmi nečekanou zprávu.

„Hodně mě to zasáhlo. Naposledy jsme se potkaly v Divadle Radka Brzobohatého. Byla usměvavá a výborně naladěná… Je vidět, že jsme tu opravdu jen na návštěvě,“ řekla Super.cz herečka Petra Špindlerová. „Skvělá herečka, čistá duše, neměla to v životě lehké… Odpočívej v pokoji, klid tvojí duši,“ napsala Super.cz Mahulena Bočanová.

Další články

Načítám