Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Simona Postlerová (†59) patřila k našim nejznámějším herečkám a dabérkám. Jejím hlasem promlouvala Audrey Hepburn, Monica Bellucci či Emma Thompson.

Absolvovala DAMU a už během studií si ji vyhlédla jedna z našich nejprestižnějších scén, pražské Národní divadlo. Stalo se jejím prvním angažmá a osudové pro ni bylo i po osobní stránce. Právě zde potkala svého budoucího manžela a životní lásku, kytaristu Zdeňka Hráška.

V roce 1991 se vzali, rok nato na svět přišla dcera Jana Magdalena, o další dvě léta později pak syn Damián. Ten byl podle Postlerové veselé a usměvavé dítě, v jedenácti letech se ale něco stalo a začal smutnit, uvedla v pořadu 13. komnata.

Rodiče si všimli, že se synem není něco v pořádku a jezdili s ním po vyšetřeních, ukázalo se, že trpí Aspergerovým syndromem, jednou z forem autistických poruch. Později mu lékaři diagnostikovali také schizofrenii. Péče o něj byla pro Simonu a jejího muže velmi náročná, osud jí ale připravil ještě těžší chvíle.

O manželovi vždy mluvila s velkou láskou, jako o skvělém partnerovi i báječném otci. O to těžší pro ni bylo, když vážně onemocněl. V roce 2005 mu našli melanom v oku, o orgán přišel. Rakovina se ale později vrátila do jater a Hrášek v roce 2016 zemřel.

V těžkých chvílích herečce pomohlo právě divadlo. Značná část jejího hereckého života byla spojena s Divadlem na Vinohradech, kde působila od roku 1992 až do své smrti. Souběžně hrála také v Divadle Ungelt, v Divadle Radka Brzobohatého nebo vystupovala s agenturou Harlekýn. Bylo jí 59 let.

Další články

Načítám