Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Jan Bendig (30) se mohl spolehnout na obrovskou podporu svých kolegů ze šoubyznysu, kteří s ním soucítili, když ho po příchodu na vyhlášení cen Český slavík posypal muž moukou, což vypadalo jako zjevný rasistický útok.

I samotný zpěvák byl po útoku otřesen. Tedy to aspoň tvrdil. „Nebudu lhát, ale včera mě to chvíli po tom incidentu totálně zlomilo a nevěděl jsem, co si mám myslet a co dělám špatně… Furt se ptám ‚proč‘?“ reagoval den po incidentu Bendig. Případu se ihned ujala policie, která ale nyní oznámila, že vyšetřovatelé zjistili, že byla celá kauza domluvená, trestný čin tak nebyl spáchán a případ byl odložen.

„Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl v pořadu Showtime Richard Hrdina, mluvčí pražské policie.

Celebrity, které Bendiga po údajném rasistickém útoku podpořily, jsou zaskočeny a čekají, jak se celá situace vyvine. Někteří jeho bližší přátelé z šoubyznysu ani nevěří, že by takového podvodu byl Bendig schopen.

„Já vlastně ani nevím, co si mám myslet. Jestli to byla opravdu show, tak to bylo možná až zbytečné. Myslím, že to Honzík ten večer nepotřeboval. Zvlášť když si dal tak záležet na svém outfitu a příchodu. Stále tomu ale nemůžu věřit,“ řekla Super.cz návrhářka Debbie Brown, která pro Bendiga na Slavíky připravila jeho kostým.

Kamarádky Jana Bendiga zůstávají zdrženlivé. „Honza je můj kamarád a nechce se mi ani trochu věřit, že by něco takového měla být pravda,“ napsala Super.cz Monika Bagárová (29) s tím, že nechce být součástí této kauzy. „Vůbec nevím, jak to bylo, a nechci se k tomu ani vyjadřovat,“ přidala se k ní další kamarádka ze SuperStar Markéta Konvičková.

Bendiga tehdy podpořila i Mahulena Bočanová. „No, jediné, co mě napadá, je, že bych se raději tou moukou posypala, abych v tom bulváru nebyla,“ vtipkovala nejprve herečka. „Ale jestli je to pravda, tak je to ‚uff uff, trapas‘. Před bulvární pozorností opravdové hvězdy zdrhají, určitě ji nevyhledávají. Držím mu palce, aby to pravda nebyla a obhájil se,“ nechala se slyšet Bočanová.

Bendiga se tehdy zastával i moderátor Petr Vágner (46). „Byl jsem naprosto šokovaný, když jsem to viděl v reportáži. I na základě reakcí kolegů ze šoubyznysu jsem mu vyjádřil plnou podporu a teď jsem jako opařený. Když do toho zamotali i rasistický podtext a bylo tím pádem jasné, že se tím bude zabývat policie, tak nechápu, že si mohli myslet, že jim to projde. Sám se vždycky stavím na stranu, kdy si myslím, že bylo někomu ublíženo. Ale když policie potvrdila, že pravda je jinde, připadá mi to neskutečné. A obávám se, že jde o nebezpečný precedens. Myslím, že nebudu sám, kdo bude příště zvažovat, zda opět nejde o nějaký fejk nebo snahu o zviditelnění. A skeptický určitě nebudu jediný. Jsem zvědavý, jak se k tomu Honza s Lukášem postaví,“ řekl Super.cz Vágner.

Zaskočena byla i módní návrhářka Beata Rajská (61), s níž Bendig spolupracuje. „Překvapilo mě to, ale vlastně nikoho nesoudím. V mládí má člověk úplně jiné nápady, tak uvidíme, jak se to vyvrbí. Člověk má právo udělat v určitém věku nějakou blbost a je na něm, jak to dokáže ustát a srovnat si to sám v sobě. Podle toho, jak to zvládne, ovlivní to i jeho chování do budoucna,“ míní Rajská.

Reklama

Další články

Načítám